Facilităţi înspre Criş

1Comentariu
Facilităţi înspre Criş
Orădenii vor benefecia de wireless gratuit şi de noi zone de agrement în vecinătatea Crişului.

Consiliul Local (CL) Oradea a aprobat miercuri convenţia cu firma RDS/RCS, privind instalarea de puncte de acces gratuit la internet wireless, pe malurile Crişului, între Parcul Brătianu şi Podul Densuseanu. Primarul Bolojan a precizat că s-au definitivat aspectele tehnice ale convenţiei cu furnizorul de Internet RDS/RCS. Astfel, municipalitatea va asigura stâlpii şi conectarea la reţeaua electrică, iar RCS&RDS va monta şi întreţine sursele de semnal de Internet. Durata convenţiei este de cinci ani, cu posibilităţi de prelungire. Ilie Bolojan a mai declarat că se va trece la instalarea sistemului de iluminat, imediat după terminarea lucrărilor de amenajare a digurilor de pe cele două maluri. Estimarea edilului – şef este că, de pe la finalul lunii iulie, orădenii vor putea naviga pe internet, pe malurile Crişului.

Ştrandul Ioşia, extins

Tot cu unanimitate s-au votat şi proiectele de extindere a Ştrandului Ioşia şi a Bazei Sportive Ioşia şi de amenajare a Splaiului Crişanei.

Şi aceste trei proiecte au fost detaliate de primarul Bolojan înaintea şedinţei CL Oradea.

Astfel, Ştrandul Ioşia va fi extins cu un teren de 8.377 metri pătraţi aflat în spatele ştrandului, înspre Criş. Terenul pe care îşi făceau veacul boschetarii a fost nivelat şi igienizat în vederea amenajării de zone verzi, terenuri sportive sau alte facilităţi pentru Ştrand.

La rândul ei, Baza Spotivă Ioşia (Precon) va câştiga un teren amplasat spre digul Crişului. „Terenul e suficient pentru amenajarea de patru- opt noi terenuri de tenis precum şi a unui grup sanitar corespunzător”, a precizat Bolojan.

Splai înverzit

În ce priveşte  amenajarea Splaiului Crişanei, proiectul votat miercuri de CL Oradea vine în completarea amenajărilor rutiere. „Strada Splaiul Crişanei a intrat în reabilitare prin finanţare europeană. Curând se vor deschide ofertele şi pentru amenajarea legăturii rutiere cu strada Principatelor Unite. Am decis că e momentul să finalizăm şi adiacentele. Concret, este vorba de 374 de noi locuri de parcare, refacerea a 2.518 metri de trotuar şi amenajarea altor 2.267 metri de trotuare, plantarea a 210 arbori şi câştigarea a 1.500 mp de spaţii verzi”, a enumerat Bolojan.

Cristian Horgos1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor