Factbox: Scuze cu acuze

Oradea – Ca urmare a declaraţiilor domnului Radu Ţârle, Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor referitoare la relaţia între Grupul de Firme Selina şi CJ Bihor, Selina face publice următoarele: Video: Video: Scuze cu iz de contestaţii  

1. Referitor la licitaţia pentru lucrările la drumul Bicaciu-Ianoşda pe primul loc s-a situat firma Selina. Comisia a decis să atribuie însî lucrarea firmei Asfamix. Selina a deschis acţiune  în instanţă, retrăgând-o pe 17 noiembrie. Trebuie înţeleasă diferenţa între o hotărâre judecătorească defavorabilă, aşa cum din eroare prezinta domnul Ţîrle şi o cerere de renunţare la acţiune. Ne  cerem scuze că am avut cel mai bun preţ la licitaţia Bicaciu- Ianoşda şi că n-am contestat-o în termen la C.N.S.C.

2. În privinţa contractelor pentru dezăpezire, e pentru prima oară când judeţul este împărţit în 5 sectoare. Probabil că este o soluţie unică în ţară. Credem că împărţire s-a făcut în sprijinul firmelor mici, fără utilajele care să acopere judeţul. Ne cerem scuze că la licitaţie, conform criteriilor stabilite de Consiliul Judeţean, eram pe prima poziţie la toate cele 5 sectoare. Printr-un viciu de procedură s-a ajuns însă ca firma concurentă, aceiaşi Asfamix, să câştige. Ne cerem scuze că nu am contestat modul defectuos de desfăşurare a  licitaţiei, dar promitem să o facem în instanţă.

3. Ne cerem scuze dacă nu vom mai putea efectua deszăpezirea în condiţii ireproşabile din lipsă de fonduri, dat fiincă că nu aţi binevoit să plătiţi integral, nici până acum, costul deszăpezirilor din iarna trecută.

4. Ne  cerem  scuze că toţi specialiştii sunt încântaţi de calitatea lucrărilor de la Muzeul Ţării Crişurilor; aceeaşi părere o împărtăşeşte şi directorul Muzeului, care însă nu trebuia să-şi permită să califice lucrările executate de Selina ca fiind de foarte bună calitate, atâta timp cât după spusele Preşedintelui Consiliului Judeţean, instituţia condusă de domnia-sa şi firma executantă sunt în conflict deschis. Ne  mai cerem dcă licitaţia de la Muzeu s-a adjudecat după 7 luni,  şi că alte 7 luni CJ Bihor  nu a asigurat  dirigenţia de şantier, blocând astfel 60%  din lucrări .
Ne cerem  scuze şi că în urma celor de mai sus, CJ Bihor ,„ca un bun gospodar” a renunţat la utilizarea fondurilor alocate pentru anul 2009,  în scopul  finalizarii  lucrărilor la Muzeu.
    
    5. Ne cerem scuze că Preşedintele CJ Bihor nu ştie că nu noi am câştigat licitaţia de realizare a  acoperişului la Teatrul de Stat, noi doar am intervenit în zonele mai dezastruoase, iar acolo unde am intervenit, nu sunt probleme. De altfel, la acea dată am comunicat conducerii Teatrului părerea noastră, şi anume că se impune o reparaţie capitală la acoperiş.

 6. Ne cerem scuze că şi la licitaţia de realizare a drumului Leş – Tinca ne-am situat pe prima poziţie, însă licitaţia s-a adjudecat în favoarea unei firme care avea oferta cu 14 milioane mai mare decât a noastră, iar pentru acest lucru n-aţi precupeţit niciun efort şi aţi demis cu mult curaj şi responsabilitate  administrativă şi politică, preşedintele comisiei de adjudecare a licitaţiei şi încă doi membri ai acesteia, deşi ei erau printre puţinii profesionişti în domeniul licitaţiilor şi a  lucrărilor de drumuri. Am fost lăsaţi astfel la cheremul aceleaşi comisii care a fost prezentă şi la adjudecarea licitaţiei pentru deszăpeziri.

 7. Ne cerem scuze că am executat Incubatorul de Afaceri în 100 de zile, atunci când noi am fost ultima şansă pentru CJ Bihor în sensul de a nu pierde finanţarea din fonduri europene, şi că după spusele domnului vicepreşedinte Kiss „v-am scos astfel din încurcătură”, şi  toată lumea a fost încantată de calitatea şi ritmul lucrării. (Lucrări executate în regim de urgenţă au fost şi cele de la Vama din Urziceni şi drumul  de 11 km din Săcuieni.  Pentru ritmul si calitatea acestor lucrari  am fost felicitaţi expres de premierii Ungariei şi României).

9. Grupul de firme Selina are o carte de vizită cu lucrări de anvergură şi indiscutabilă calitate în 20 de judeţe. Pentru calitatea lucrărilor la Centura Oradiei, am fost felicitaţi de premierul Boc şi ministrul Transporturilor. Credem că munca noastră, a celor peste 1000 de angajaţi nu poate fi pusă sub semnul întrebării de unii politicieni, indiferent de funcţia deţinută la ora actuală.

Centura, redată circulaţiei0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !