Factura in loc de bon fiscal

1Comentariu
Începând cu 1 ianuarie 2006, bonul fiscal emis de aparatele de marcat electronice fiscale mai poate fi folosit doar ca documente de înregistrare a plãtilor în Registrul de casã. Cei care foloseau bonuri fiscale pentru decontarea cãlãtoriilor cu taxiul sau a meselor de protocol vor trebui sã solicite facturã fiscalã, potrivit Ordinului 1714/14.11.2005.

„În felul acesta se tinde spre eliminarea eveziunii fiscale. Pe bonul fiscal nu apare numele celui care cumpãrã, în timp ce pe factura fiscalã apare si numele cumpãrãtorului”, ne-a explicat Vasile Farc, de la Compartimentul Mass-Media din cadrul Finantelor bihorene. Potrivit Ordinului, când plata bunurilor sau serviciilor prestate se efectueazã în numerar ori prin card bancar, concomitent cu emiterea facturii fiscale sau a facturii, nu este obligatorie completarea codului IBAN si banca la rubrica „Cumpãrãtor”.

Exceptii

„Fac exceptie bonurile fiscale emise conform OUG 28/1999, privind obligatiile agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicatã, utilizate pentru justificarea taxei pe valoare adãugatã, aferentã carburantilor auto achizitionati în vederea desfãsurãrii activitãtii pentru înregistrarea în contabilitate a cheltuielilor cu aceste achizitii, dacã sunt stampilate si au înscrise denumirea cumpãrãtorului si numãrul de înmatriculare al autovehiculului”, se precizeazã în Ordin.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor