Facturile ard buzunarele!

DEVA – Din cauza frigului şi a scumpirii tarifelor la utilităţi, facturile la întreţinere vor fi mai mari decât cele plătite iarna trecută. Afectaţi vor fi atât cei care au locuinţele branşate la sistemul centralizat de încălzire, cât şi cei care au centrale termice de apartament.

Facturile pe luna decembrie, pentru ambele situaţii, vor fi cu circa 25-30% mai mari decât cele din perioada similară a anului 2006. În luna noiembrie, oamenii au trebuit să plătească, în medie, cu 13% mai mult, afirmă un administrator al unei asociaţii de locatari devene. E de aşteptat ca, în aceste condiţii, să crească şi numărul datornicilor la întreţinere. Pensionarii continuă să fie foarte vulnerabili la orice creştere de preţuri şi asta în ciuda ultimei majorări a cuantumului pensiilor. După trei luni de neplată, aceştia pot fi acţionaţi în justiţie. Calor Deva, firma care asigura distribuţia agentului termic în municipiu, a avut pe parcursul anului trecut numeroase astfel de cazuri în care şi-a recuperat o parte din datorii apelând la ajutorul judecătorilor. Foarte puţini ajung să fie evacuaţi din locuinţe pentru că în cele din urmă găsesc soluţii: şi-au vândut locuinţele sau au devenit chiriaşi la alt proprietar. În municipiul Deva, doar jumătate din cele aproximativ 22.000 de apartamente mai sunt branşate la sistemul centralizat de încălzire. Ceilalţi au ales să-şi încălzească locuinţele cu centrale termice. Facturile la întreţinere sunt mari şi pentru că o mare parte a căldurii se pierde din cauza lipsei izolării termice a locuinţelor. Spre exemplu, izolarea pereţilor exteriori cu plăci de polistiren reduce pierderea de căldură cu aproape 30%.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !