Facultatea de Arte din Oradea, la Timişoara Fashion Days

Facultatea de Arte din Oradea, la Timişoara Fashion Days
Sâmbătă 22 şi duminică 23 iunie s-a desfăşurat la Timişoara, în incinta Filarmonicii Banatul, Festivalul studenţesc de modă „Timişoara Fashion Days”.

La Festival au participat 20 de studenţi şi absolvenţi ai specializării Design vestimentar, marea majoritate din Timişoara, dar şi studenţi şi absolvenţi din Iaşi, Sibiu şi Oradea. Departamentul de Arte Vizuale din cadrul Facultăţii de Artă / Universitatea Oradea, a fost reprezentată de absolventa Ioana Degău cu colecţia „Pasărea Paradisului”, dar şi de d-na Olimpia Urdea care a avut onoarea de a fi invitată să facă parte din juriul format din 9 membri care activează în domeniu, în calitate de cadre didactice. Jurizarea a fost condusă de George Hojbotă.„Am avut ocazia să jurizăm căteva colecţii interesante, studenţii actuali ai facultăţilor de profil participante, dovedind abordări îndrăzneţe, originale, în care nota specifică a constituit-o exploatarea materialităţilor textile şi interpretarea tiparelor constructive. Din păcate, am constatat o orientare prea clară a absolvenţilor spre „comercial”.

Nevoia designerilor de a răspunde imediat cerinţelor purtătorilor ţintă (pentru că din asta trăiesc), a dus la un „blocaj” al absolvenţilor în a-şi orienta colecţiile spre zona avangardei, de a renunţa la cerinţele momentului actual şi a-şi destina colecţiile momentului viitor. Pentru că, la urma urmei, aceasta e moda, în mişcare continuă, iar succesul unui designer rezidă tocmai în ceea ce propune ca fiind următorul trend în modă” spune Olimpia Urdea.Colecţia cu care s-a prezentat Ioana este colecţia cu care a absolvit studiile de licenţă la facultatea orădeană, sub coordonarea d-nei Corina Vătămanu. „Eu personal am încredere în capacitatea Ioanei de a ne surprinde cu o nouă colecţie cât de curând, astfel încât să se descopere pe sine şi să se definească ca designer, dincolo de influenţe”- a spus doamna Olimpia Urdea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !