Facultatea de Drept din Oradea raspunde cererii de personal de specialitate din vestul tarii

De Crina Dobocan
Facultatea de Drept din Oradea raspunde cererii de personal de specialitate din vestul tarii

Facultatea de Drept din Oradea își continua misiunea de a forma specialisti în domeniul juridic și al științelor administrative, cu o înaltă calificare profesională. De altfel, o mare parte dintre absolvenții acestei facultăți au reușit să-și găsească un loc într-una dintre profesiile juridice ori în zona administrației publice. Potrivit decanului Facultății, procurorul Valentin Mirișan, cele mai vizate profesii de către absolvenți sunt : avocatura, notariatul public și magistratura.

,,Răspundem cu precădere cererii de personal de specialitate din vestul țării, din partea instanțelor judecătorești, a parchetelor, a barourilor, a mii de societăți comerciale, dar și a instituțiilor și autorităților publice. Aprofundarea cunoştinţelor şi formarea de deprinderi şi competenţe în domeniul dreptului prezintă o importanţă deosebită, atât pentru viitorii judecători, procurori, avocaţi, consilieri juridici, cât şi pentru personalul instituţiilor publice şi al altor persoane juridice din România, în vederea aplicării corecte şi unitare a legii, în litera şi spiritul ei”, a spus avocatul Cristian Miheș, directorul Departamentului de Drept si Stiinte Administrative al Universității din Oradea.

Locuri scoase la concurs

Pentru anul universitar 2013/2014, Facultatea de Drept din Oradea pune la dispoziția candidaților 100 de locuri pentru specializarea Drept (din care 39 sunt bugetate) și 40 de locuri (din care 13 fără taxă) pentru Științe administrative, pentru admiterea la studii universitare de licență.

,,Misiunea facultăţii noastre trebuie privită în contextul schimbărilor profunde din toate domeniile vieţii economice, sociale şi juridice care au loc în această perioadă în ţara noastră. Dinamismul evoluţiei relaţiilor sociale reclamă şi determină modificări de amploare în sistemul dreptului şi al administraţiei publice, caracterizate de un ritm alert al apariţiei actelor normative noi, precum şi al modificării celor existente”, a adăugat Costin Focșa, administratorul-șef al Facultății de Drept.

Criterii de admitere

Conform metodologiei de organizare și desfășurare a concursului, admiterea la Facultatea de Drept Oradea se va desfășura pe bază de concurs de dosare, în calculul rezultatului final lunându-se în considerare media de la examenul de Bacalaureat (care are o pondere de 70%) și media notelor la Limba română din cadrul aceluiași examen (aceasta având o pondere de 30%).

În sesiunea din iulie, Facultatea de Drept din Oradea organizează concurs de admitere și pentru studiile universitare de masterat.,

,,Studiile universitare de masterat asigură specializarea în domeniu sau extinderea şi

perfecționarea pregătirii atestate prin diploma de licență. Acestea au o durată de doi ani și se încheie cu examen de disertație”, a mai explicat Mihes, directorul de Departament.

Astfel, la Facultatea de Drept din Oradea există două programme de studiu pentru ciclul de studii universitare de masterat, și anume : Drept Penal și procedură penală (50 de locuri) și Administrație publică (50 de locuri). Programul de studii de masterat ,,Drept civil și procedură civilă” este în curs de acreditare. Și la acest nivel de studii, concursul de admitere se va face pe bază de dosare, în calculul luându-se media de la examenul de licență.

Concursul de admitere la Facultatea de Drept a debutat pe 16 iulie și se va încheia în data de 28 iulie 2013. Rezultatele preliminare vor fi afișate pe data de 30 iulie, iar în perioada 31 iulie – 5 august se vor face confirmarea locurilor. Rezultatele finale se vor afișa pe data de 7 august.

Taxe

Următoarea sesiune de admitere pentru eventualele locuri rămase vacante se va desfășura în perioada 3 16 septembrie 2013.

,,În zilele de după 16 septembrie 2013 până la înmatricularea candidaților pot fi modificate

listele în cazuri de retrageri, glisări etc. numai însoțite de notă justificativă semnată de decanul

facultății”, se precizeaza in metodologia de admitere.

Cei care doresc sa opteze pentru această facultate trebuie să știe că au de achitat o taxă de înscriere de 150 de lei, respectiv o taxă de înmatriculare de 100 de lei. Totodată, în cazul în care candidații sunt nemulțumiți de rezultatul concursului și vor să depună contestații vorr avea de plătit o taxă de 150 de lei, iar studenții străini plătesc în plus o taxă de procesare a dosarului în valoare de 150 de euro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !