Facultatea de Drept, in haine de sarbatoare

Facultatea de Drept, in haine de sarbatoare
Facultatea de Drept din Oradea sărbătoreşte, în acest an, 20 de ani de la reînfiinţare. Cu acest prilej, colectivul facultăţii organizează conferinţa aniversară ,,20 de ani de la reluarea învăţământului superior juridic orădean.

Arc peste timp: Academia Regală de Drept din Oradea (1780-1934) – Facultatea de Drept (1992-2012)” şi conferinţa internaţională cu tema ,,Modificările legislaţiei fundamentale a României. Aspecte de drept intern şi drept comparat”. Manifestările vor avea loc în perioada 22 – 24 noiembrie, la Hotelul Internaţional din Băile Felix.

Peste 70 de profesori universitari de la cele mai cunoscute facultăţi de drept din ţară şi-au anunţat deja participarea la lucrările conferinţei internaţionale.

,,Manifestarea se va desfăşura pe trei secţiuni: drept privat, ştiinţe penale şi drept public, drept european şi administraţie publică. La conferinţă vor lua parte reprezentanţi ai conducerii facultăţilor de Drept din Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara etc.’’, a informat conf. univ. dr. Cristian Miheş, directorul Departamentului de Drept şi Ştiinţe Administrative al Universităţii din Oradea.

,,Am organizat evenimente ştiinţifice în fiecare an, dar nu de o asemenea amploare. La acest dublu eveniment vor participa, pe lângă profesori de renume de la cele mai importante facultăţi de profil din ţară, şi profesori din universităţi de prestigiu din afara ţării (Ungaria, Polonia). Academia Regală de Drept din Oradea, având în componenţă Facultatea de Filozofie, a fost înfiinţată în anul 1777, iar din toamna anului 1788 la Oradea a luat fiinţă şi Facultatea de Drept. Şcoala superioară orădeană s-a dovedit a fi cea mai veche instituţie de învăţământ superior, cea mai veche facultate din cuprinsul României Mari. De fapt, dacă unim cu o linie imaginară localităţile Trieste (Italia) şi Zagreb, trecând prin Budapesta, Cracovia, Viena şi Moscova, atunci în această vastă regiune de răsărit a Europei, Academia de Drept din Oradea rămâne una dintre cele mai vechi instituţii publice de învăţământ superior’’, a completat prof. univ. dr. Valentin Mirişan, decanul Facultăţii de Drept din Oradea.

Cu această ocazie va fi lansată teza de doctorat a lect.univ. dr. Onica-Chipea Lavinia, intitulată ,,Regimul juridic al conflictelor individuale de muncă’’.

Manifestarea este organizată de Facultatea de Drept din Oradea, Centrul de Cercetare în Drept şi Ştiinţe Administrative şi Asociaţia pentru Promovarea Cercetării în Drept şi Ştiinţe Administrative din Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !