Facultatea de Moşi Crăciun

Facultatea de Moşi Crăciun
Simplul costum roşu cu barbă şi sacul de jucării nu mai sunt suficiente pentru a intra în rolul Moşului, informează Reuters. Şi asta pentru că, odată cu înfiinţarea primei şcoli care oferă atestate de Moş Crăciun, pretendenţii la titlu au descoperit că nu este aşa uşor să fii Moş profesionist.

Un simplu “ho, ho, hooo!”, barba albă, ochelarii, sacul cu jucării şi costumul roşu nu mai sunt singurele elemente care pot transforma pe oricine în Moş Crăciun. Şi asta pentru că un Moş profesionist are nevoie de un instructaj pe măsură.

Astfel, el trebuie să ştie să îşi aleagă clopoţelul în funcţie de tonalitatea vocii lui, pentru a nu falsa când cântă colinde, să ştie să îşi aleagă zânele, spiriduşii şi renii în funcţie de pregătirea pretendenţilor şi nu în ultimul rând să ştie cât mai multe poveşti. Aceste lucruri sunt predate la prima şcoală de profil, care şi-a deschis porţile în parcul Rust, din sud-vestul Germaniei.

Tot aici, Moşii învaţă să se joace cu copiii, să meargă cu aceştia în parcuri de distracţii şi să facă faţă cu brio modului lor de joacă. De aceea profesorii de la şcoală îi învaţă pe candidaţii de ambele sexe să plimbe câinii, să meargă pe biciclete, să reziste în montagne russe şi chiar să facă oameni de zăpadă.

Odată încheiate cursurile de o lună de la şcoală, absolvenţii petrec într-un mod specific sărbătorilor de iarnă. Bucuria este cu atât mai mare cu cât, din acest moment sunt Moşi Crăciun profesionişti, cu atestat.

La absolvire, zecile de candidaţi la postul de Moş Crăciun au ţinut o petrecere de pomină, foto dreapta. Cu acest prilej i-au cântat colinde, au organizat întreceri specifice sărbătorilor de iarnă şi au ciocnit pahare cu şampanie, bucurându-se că şi-au luat atestatele de Moş Crăciun profesionist.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !