Falca i-a luat-o inainte lui Robu cu fantanile arteziene

De A. Strugariu
Robu si Falca au două lucruri în comun: pasiunea pentru fântâni arteziene pe apă
Robu si Falca au două lucruri în comun: pasiunea pentru fântâni arteziene pe apă
Primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, şi primarul democrat-liberal al Aradului, Gheorghe Falcă, au două lucruri în comun: pasiunea pentru fântâni arteziene pe apă şi aspiraţia ca oraşele pe care le conduc să obţină statutul de capitală culturală europeană. Falcă i-a luat-o înainte lui Robu la capitolul fântâni: vrea o arteziană de 5 milioane de euro pe Mureş! Edilul-şef al Timişoarei s-ar mulţumi cu una de 2 milioane de euro pe Bega…

Consiliul Local Arad a aprobat, marţi, în ciuda opoziţiei manifestate de USL, studiul de fezabilitate pentru realizarea unei fântâni arteziene pe Mureş, o iniţiativă a primarului PDL Gheorghe Falcă. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune că arădenii i-au preluat ideea.

„Da, s-a aprobat ieri în consiliul local realizarea studiului de fezabilitate pentru un sistem de fântâni pe Mureş şi au decis să aloce 5 milioane de euro pentru aşa ceva. Eu am propus ca pe Bega să facem un sistem care să fie cel puţin la fel de spectaculos ca cel pe care vor ei să-l facă la Arad, dar de o valoare mai mică, pentru că Bega e mai îngustă. În orice caz, mă bucur că ideea noastră a fost apreciată de municipalitatea Aradului şi preluată. Vom da şi noi drumul în curând la studiul de fezabilitate. Eu mă gândeam la 2 milioane de euro, despre asta am vorbit. Sigur că preţul exact se va cunoaşte în momentul în care se termină studiul de fezabilitate, preţul de licitaţie, pentru că preţul exact de execuţie va rezulta în urma procesului de licitaţie”, a declarat, miercuri, Robu.

Edilul afirma, în toamna anului trecut, că proiectul dorit de el, un sistem de jocuri de apă, lumină, muzică şi chiar foc pe Bega, un mecanism care se va retrage astfel încât să nu fie afectată navigaţia, va fi probabil finalizat în cursul anului 2013. Cât despre costuri, Robu declara că a avut câteva prime discuţii cu reprezentanţii unor firme care realizează astfel de fântâni şi că preţul este unul „foarte accesibil”.

„Estimările făcute în urma acestor prime contacte pe care le-am avut ne conduc la concluzia că nu se va depăşi suma de 2 milioane de euro. Oricum, vrem să facem ceva foarte ca lumea, ceva cu totul deosebit, care să reprezinte elementul de cea mai mare atractivitate pentru oraşul nostru. Şi sigur că pentru a realiza un astfel de obiectiv trebuie să şi investim. Drept urmare, eu eram disponibil să investim chiar mai mult dacă ar fi fost cazul”, mărturisea primarul Timişoarei în urmă cu câteva luni, la deschiderea Festivalului Bega Bulevard.

Citeste si: Primarul Timisoarei vrea sa dea milioane de euro pe jocuri de apa, lumina si foc pe Bega

Abandonuri, voturi si o abtinere pentru fantana de pe Mures

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !