Faleza Dunării va fi amenajată pe banii Uniunii Europene

Faleza Dunării va fi amenajată pe banii Uniunii Europene
Faleza Dunării va fi amenajată pe banii Uniunii Europene.Asta deoarece primăria municipiului Orşova va primi 6,8 milioane de lei pentru amenajarea falezei pe o distanţă de 2,5 kilometri. Fondurile vor fi alocate de Uniunea Europeană.

Constantin Brăgaru, primarul Orşovei, a declarat pentru Agerpres că suma alocată de UE nu va fi suficientă, motiv pentru care Consiliul Local va adăuga, din resurse proprii, o cofinanţare de 1,1 milioane lei. Finalizarea lucrării ar trebui să aibă loc într-un an de la începerea ei.

Planul de amenajare a falezei include executarea a trei mini-porturi la Dunăre pentru ambarcaţiunea porturilor uşoare. “Vom executa şi pontoane care vor fi utilizate în operaţiunile de parcare a navelor de croazieră care au început să apară în regiunea transfrontalieră româno-sârbă”, a precizat Brãgaru.

Tot în acest an, Primăria din Orşova a mai implementat un proiect identic de construcţie a falezei Golfului Cerna, care se află între DN DE70 şi insula Pescăruşului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase