Falsuri la frontieră

Falsuri la frontieră
Tot mai multi români încearca sa iasa din tara asumându-si identitatea altor persoane. Doar în ultimele 24 de ore, lucratorii Punctului de Trecere a Frontierei Bors au depistat doi cetateni care s-au legitimat cu pasapoarte care nu le apartin.

Cei doi care au recurs la aceasta metoda pentru a iesi din tara, la un interval de numai doua ore, sunt sucevenii Vasile O. (26 ani) si Constantin P. (24 ani). Returnati din Italia

„Cercetarile efectuate au scos la iveala motivul pentru care cei doi au apelat la o astfel de metoda ilegala. Ambii au fost returnati din Italia si aveau suspendat dreptul de folosinta a propriilor pasapoarte pe o perioada nedeterminata”, a precizat comisarul Dan Lazar, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Bihor.

Cei doi le-au spus politistilor de frontiera ca intentionau sa se reîntoarca în Italia, iar pasapoartele cu care s-au legitimat apartin fratelui, respectiv vecinului. Având în vedere cele constatate, sucevenilor li s-au întocmit dosare penale pentru savârsirea infractiunii de fals privind identitatea, uz de fals si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Simona Drimbau