„Familia aduce Crăciunul”, competiţie de proiecte

De Dan Birta
„Familia aduce Crăciunul”, competiţie de proiecte
Au fost selectate pentru finanţare patru proiecte, din cele 15 realizate de cluburile Impact din şcolile orădene.

„Familia aduce Crăciunul” este mesajul competiţiei de proiecte lansate de Asociația Filantropia Oradea. Campania este dedicată cluburilor Impact din județul Bihor prin care cei peste 300 copii și tineri, membrii ai cluburilor Impact din cele zece școli și licee partenere sunt chemați să inspire comunitatea orădeană la bucurie, prietenie și mai ales, prețuirea timpului petrecut în familie și în comunitate.

„Este al terilea an când, prin binecuvântarea Presfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, cluburile Impact din judeţul Bihor derulează astfel de proiecte în preajma Crăciunului, cu un total de peste 15 proiecte realizate de copiii și tinerii impactiști în folosul comunității”, a declarat pr. Lazăr Laurenţiu, preşedintele Asociaţiei.

Proiecte selectate

Pentru acest an au fost selectate şi prezentate în faţa juriului proiectele a patru cluburi Impact, după cum urmează: Clubul Impact Eco din cadrul Colegiului Economic Partenie Cosma, care s-a prezentat cu proiectul „Miracole de Crăciun”, Clubul Impact Junior și Clubul Impact Vulcanici din cadrul Colegiului Național Iosif Vulcan, care s-a prezentat cu proiectul „Familia Impact pregătește Crăciunul”, Clubul Impact Lăzăriștii din cadrul Liceului Teoretic Aurel Lazăr, care s-a prezentat cu proiectul „Familia Lăzăristă dăruiește din nou!” şi Clubul Impact Ghibu (din cadrul Liceului Onisifor Ghibu) care s-a prezentat cu proiectul „Crăciun în familia Impact”. Acestea vor primi câte o sponsorizare de 300 de lei pentru a-şi pune în practică proiectele.

familia-aduce-craciunul-3

Ca în fiecare an, juriul de selecție este format din persoane cu implicare deosebită în dezvoltarea comunității orădene, antreprenori, intelectuali sau dezvoltatori de proiecte mari. În acest an juriul de selecție a proiectelor Impact a avut ca invitat pe Dacian Coita, reprezentant al Rotary Club Oradea, expert în domeniul antreprenoriatului și Daniela Furtos Chiș, de la Asociația Antrenovatio, care are ca obiect promovarea educației antreprenoriale și a performanței vocaționale în comunitate. Daniela Furtos Chis a ales un proiect din cele patru prezentate, proiect pe care a dorit să îl finanțeze și totodată să îi ofere sprijin în implementare.

familia-aduce-craciunul-2

Celelalte proiecte au primit sprijinul financiar al Asociației Filantropia Oradea din fondul strâns pentru cluburile Impact Bihor, împreună cu voluntarii și sponsorii asociației. Proiectele câştigătoare vor fi implementate în perioada 25 noiembrie – 25 ianuarie 2017.

familia-aduce-craciunul-10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !