Fapte ce nu pot fi negate, la Maternitate

48Comentarii
Fapte ce nu pot fi negate, la Maternitate
Pacientele se pot convinge singure de schimbările vizibile realizate de ex-managerul Maternităţii.

E un obicei prost, dar împământenit la noi, că odată cu schimbarea unui director de spital, înlocuitorul şi cei din noua gardă să nu mai recunoască meritele predecesorului, ba mai mult, să arunce cu noroi. E şi cazul doctoriţei Liana Antal destituită din funcţia de manager al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Oradea, fără argumente solide.

Medicul a ocupat, prin concurs, din 2004 până în 2010 funcţia de director general la Maternitatea Oradea. Anul trecut, medicul a fost trecut pe poziţia a doua din spital, după care a fost destituit total din conducere, fără motivaţii concrete, în afara schimbării culorii politice. Ce a realizat doctoriţa în spital se poate observa chiar numai prin compararea situaţiei la momentul preluării funcţiei de director al Maternităţii în 2004 de către dr. Antal, când unitatea avea datorii de circa 32 miliarde lei vechi, faţă de anul trecut, când doctoriţa a fost destituită din funcţie, moment în care spitalul se afla în echilibru financiar şi avea în plus investiţii majore.

Beţe în roate

Dar pe parcursul mandatului său, dr. Antal a reuşit (din veniturile spitalului şi cu ajutor de la Primărie şi Ministerul Sănătăţii) nu doar să scape spitalul de datorii, dar să îl şi modernizeze cu excepţia corpului de clădire vechi, în care nu este permis să se efectueze lucrări de modificare fiindcă e revendicat de o fundaţie. Sala de naşteri, blocul operator, etajele cu saloanele pentru cezariene şi pentru femeile care tocmai au născut, instalaţia de oxigen, etc. au fost schimbate complet şi corespund din toate punctele de vedere exigenţelor ministeriale.

Medicul a fost luat se pare la „ochi răi” nu doar din pricina schimbării culorii politicului în spital ci şi pentru că nu a acceptat încălcarea normativelor legale. Recent, doctoriţa a criticat clasamentul prin care medici de la terapie intensivă ajung pe ultimele locuri fiindcă au puţine cazuri externate. Medicul a încercat în zadar să explice actualilor factori de decizie în spital că de la nicio secţie de terapie intensivă, pacienţii nu pot fi externaţi ci doar transferaţi (de la reanimare se externează doar persoanele decedate – n.n.) la alte secţii, pentru îngrijiri de specialitate. Cum cazurile grave se tratează nu doar la Maternitate ci în toate spitalele, de medici de pe mai multe secţii, ar fi normal ca şi concedierile operate în preajma sărbătorilor de iarnă să nu se fi făcut pe baza numărului de cazuri externate, apreciază fostul manager.

O.Ş.48Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor