Fără alocaţii prin Bancpost

Fără alocaţii prin Bancpost
ORADEA – Părinţii care mai au de ridicat alocaţii pentru copii de la Bancpost ar face bine să se grăbească. Începând din data de 18 decembrie 2007, în unităţile Bancpost nu se va mai efectua plata alocaţiilor de stat pentru copiii şcolari aferente anilor şcolari precedenţi şi neridicate de persoanele în drept, se arată într-un comunicat de presă al Bancpost.

„Această decizie a fost luată din dorinţa de a evita posibile disfuncţionalităţi ce ar putea apărea în procesul de distribuire a alocaţiilor, precum şi migrarea acestei activităţi, în totalitate, către CN Poşta Română şi apropierea Sărbătorilor de iarnă”, se precizează în comunicatul băncii.
Prin Poştă

„Potrivit OUG nr. 97/2007 şi HG nr. 1.150/2007, începând cu drepturile lunii ianuarie 2008, alocaţia de stat pentru copii va fi plătită de către Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, prin direcţiile de muncă şi protecţie socială pentru toţi copiii”, ne-a informat Simona Vesa, directorul executiv al Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Bihor. Plata acestora se va face prin Poştă, prin mandat poştal, cont curent personal sau cont de card.
Conform aceluiaşi act normativ, Inspectoratul Şcolar Bihor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor şi Şcolile Militare au obligaţia să transmită Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Bihor bazele de date cu beneficiarii de alocaţie de stat pentru copii. Instituţiile amintite mai sus au trimis bazele de date către DMPS Bihor, dar multe dintre acestea erau cu erori. Erori care vor trebui remediate până la plata primei alocaţii din 2008, pentru a nu afecta plata alocaţiilor.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !