Fara bani de proiecte, salarii si indemnizatii de handicap

3Comentarii
Fara bani de proiecte, salarii si indemnizatii de handicap
La sedinţa ordinară a Consiliului local Vadu Crişului care a avut loc marţea trecută, primarul PNL Cosma Dorel Florian a propus trei puncte pe ordinea de zi.

Rectificarea bugetului pe anul 2012, aprobarea contractării unei finanţări rambursabile (linie de credit) în valoare de 450.000 lei pentru implementarea proiectului transfrontalier Incubator de afaceri pe turism,precum şi proiectul de hotărâre privind atribuirea denumirilor unităţilor de învăţământ din comuna Vadu Crişului pentru anul şcolar 2012-2013. După citirea şi aprobarea procesului verbal al şedinţei de constituire din luna iunie şi interpelările grupurilor de consilieri, preşedintele ales, domnul Florian Mudura Florian a cerut consilierilor prezenţi ca odată cu terminarea campaniei electorale, toţi cei care au intrat în Consiliul Local să se dedice împreună pentru dezvoltarea şi apărarea intereselor comunei şi a locuitorilor.

La propunerea domnului Lucian Florian Gavriluţ, liderul grupului PPDD-PDL ordinea de zi a fost completata cu punctul Diverse.Primul punct de pe ordinea de zi în care primarul Cosma a propus rectificarea bugetului- care includea printre altele: 127,5 mii de lei pentru salariile angajaţilor primăriei, 10 mii de lei pentru sport, având în vedere faptul că incepe campionatul de fotbal, 74 de mii de lei pentru cei 23 asistenţi şi indemnizaţiile a 21 persoane cu handicap. Deoarece unul dintre consilierii USL a considerat că este mai important să participe la mitingul Uniunii de la Oradea decât susţinerea proiectelor de hotărâre ale primarului şi nu a participat la şedinţă, propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi, adică jumătate plus unu , iar rectificarea de buget nu a putut fi operată.

Consilierii PPDD şi PDL s-au abţinut de la vot, „pentru” au votat cei patru consilieri USL şi cei doi consilieri UDMR prezenţi la sedinta. Astfel cele 56 de persoane, angajaţii primăriei, persoanele cu handicap şi asistenţii lor vor rămâne fără bani. Proiectul de hotărâre privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile(linie de credit) în valoare de 450.000 lei pentru implementarea proiectului transfrontalier Incubator de afaceri pe turism nu a prezentat interes în rândul consilierilor.

Blochează proiectul

Doar consilierul PDL Ciucle Silviu din Topa de Criş s-a interesat dacă nevotarea acestui proiect are consecinâe asupra lucrărilor de canalizare în satul Topa. Opoziţia şi-a arătat forţa astfel că cele şase abţineri ale grupului consilierilor PPDD şi PDL au facut ca şi acest proiect de hotărâre de pe ordinea de zi să nu întrunească numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat. „Prin votul dumneavoastră de astăzi nu numai că aţi pus sub semnul întrebarii finalizarea unei investiţii în comuna şi respectarea unui contract european semnat, dar faceţi ca Vadu Crişului să nu mai aibă credibilitate în cazul altor proiecte europene depuse”, a spus viceprimarul Hasas Ioan. „Am dorit să realizăm împrumutul datorită faptului că la aceste proiecte transfrontaliere partenerii şi liderul proiecului plătesc facturile iar decontarea şi restituirea banilor se face făcând raportări şi validări din trei în trei luni către BRECO Oradea, controlorul de prim-nivel şi Secretariatului Tehnic Comun al programului VATI Budapesta.La punctul numărul trei de pe ordinea de zi cei prezenţi au votat în unanimitate denumirile unităţilor de învăţământ din comuna Vadu Crişului pentru anul şcolar 2012-2013 .

 

Taguri: , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor