Fără bilete pe uşă pentru hoţi

BIHOR – Cum majoritatea furturilor din locuinţe sunt comise când proprietarii nu sunt acasă, lucrătorii Compartimentului Poliţiei de Proximitate fac câteva recomandări pentru prevenirea acestor evenimente nedorite. Recomandări

„Cui îi face plăcere să fie «vizitat» de hoţi? Desigur, nimănui. Dar ce facem pentru a preîntâmpina o asemenea situaţie neplăcută? Cum ne asigurăm locuinţa? «Învârtesc o dată cheia în broască, deci încui, apoi plec», îmi spunea cineva. Dar de ce numai o dată, când zăvorul încuietorii permite două sau trei manevre succesive, am întrebat.     

Spărgătorii de locuinţe, în momentul când trec la acţiune, se află în cea mai înfrigurată competiţie cu timpul. Ei caută să execute «operaţia» cât mai rapid posibil pentru a evita riscul de a fi surprinşi în locuinţe. Ca atare, un obstacol cât de mic pe care îl întâlnesc şi care pentru mulţi cetăţeni pare neînsemnat, lor le ridică probleme”, spune agentul şef principal Florian Bogole, coordonatorul Compartimentului Poliţiei de Proximitate Oradea.

Pentru a preveni spargerile de locuinţe poliţiştii recomandă montarea la uşile de acces câte două încuietori, cu chei diferite, iar tocul uşii să fie întărit în zona sistemelor de asigurare, cu o armătură metalică. În cazul absenţelor îndelungate de acasă, e bine să rugăm vecinii apropiaţi  să ne supravegheze locuinţa. Totodată, bijuteriile, acţiunile sau orice alte valori e preferabil să fie păstrate în depozite bancare. Nu este indicat să lăsăm bilet în uşă sau mesaje pe robotul telefonic din care să reiasă absenţa de acasă.         

„De regulă, infractorul profită când se iveşte vreo ocazie, însă evită să pătrundă acolo unde locatarii iau măsuri de siguranţă încă de la poartă sau de la uşă. Dând dovadă de vigilenţă, putem lua câteva măsuri de securitate a locuinţei, pe cât de simple, pe atât de eficace, care să-i descurajeze pe hoţi şi pe spărgători, să-i determine să-şi schimbe intenţiile”, mai observă agentul şef principal Florian Bogole.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !