Fără broşuri cu rezolvări

1Comentariu
Fără broşuri cu rezolvări
ORADEA – Ministerul Educaţiei a transmis o notă către toate inspectoratele şcolare judeţene prin care se cere interzicerea achiziţiei de broşuri care prezintă rezolvările subiectelor pentru bacalaureatul din 2008, afişate pe site-ul ministerului.

Decizia vine ca răspuns la sesizările primite din partea elevilor şi părinţilor care anunţă că au apărut deja edituri care vor să publice broşuri cu soluţiile subiectelor afişate.

Un alt motiv important pentru care a fost interzisă achiziţia de broşuri cu rezolvări este faptul că subiectele afişate la acest moment pe Internet nu sunt cele finale, deoarece perioada în care acestea sunt în dezbatere publică se încheie în 12 aprilie, când vor fi postate variantele finale ale subiectelor.

Şcoli avertizate

Nota primită de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor prevede recomandarea informării conducerii şcolilor în care există învăţământ liceal care vor susţine examenul de bacalaureat asupra deciziei de interzicere sau utilizare a materialelor cu soluţii la subiectele deja publice.

„Toate unităţile care au învăţământ liceal au fost informate asupra notei din partea ministerului şi au fost avertizate asupra faptului că subiectele nu sunt finale, ele mai putând suferi modificări până la 12 aprilie”, susţine Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor. După ce subiectele vor deveni definitive, inspectoratele vor primi DVD-uri care vor conţine variantele şi rezolvările acestora care urmează să fie distribuite către fieccărui liceu şi vor fi puse la dispoziţia elevilor, se arată în nota ministerului.

Valentin Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor