Fără căldură din cauza lucrărilor de toamnă

De Cristina Ghilea și Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
41Comentarii
Lucrări de toamnă pe magistrale
Lucrări de toamnă pe magistrale
Nufărul 1, 2 şi 3, cu tot cu Cartierul Prima, Sînmartinul şi centrul sunt zonele cele mai afectate de lucrările pe magistrale.

În condiţiile instalării bruşte a toamnei, cu temperaturile scăzute şi ploile aferente, reclamaţiile celor care nu primesc căldură de la oraş curg pe toate căile.

Purtătorul de cuvânt al Termoficare SA, Dan Creţu, spune că, din 149 de puncte termice pe care le alimentează operatorul de termoficare, 140 sunt alimentate cu agent termic. „Sunt, deci, 9 puncte termice oprite – două care sunt încă în lucrări de investiţii ale Primăriei, cinci oprite din cauza lucrărilor pe magistrale şi două din cauza avariilor”, precizează acesta.

Centrul, aprovizionat cu energie termică în regim de avarie, este unul dintre cele mai afectate puncte. Cauza pentru care Centrul rabdă frig ţine de lucrările de pe strada Tudor Vladimirescu. Nufărul 1,2 şi 3, zona Dragoş Vodă şi Sînmartinul, de asemenea, rabdă frig, zilele acestea, din cauza lucrărilor de pe strada Gheorge Doja. Creţ dă asigurări că până joi, lucrările de pe magistrale se vor închide.

Termenul de 15 octombrie pentru oprirea şantierelor de termoficare în acest an nu are cum fi respectat în ceea ce priveşte înlocuirea magistralelor de pe strada Mihai Viteazul. Muncitorii apreciază că se vor retrage de pe amplsament abia cândva în prima zi din luna viitoare. Creţ spune că această lucrare, care ţine oprite trei puncte termice, afectează un număr mic de orădeni, în zona de case.

N-au lucrări

Şi orădenii din Ioşia ne-au reclamat lipsa căldurii în apartamente „Mă numesc Pantea Călin şi locuiesc pe strada Cazaban la nr. 40. Suntem foarte revoltaţi că nici până acum nu am primit căldură în apartamente şi ne-am îmbolnăvit toată familia. Am înţeles că situaţia nu e izolată şi în mai multe părţi din Oradea înca nu a ajuns căldura. Nici la şcoala unde învaţă copii, la liceul german F. Schiler nu e căldura şi orele sunt de o jumatate de oră”, ne-a reclamat orădeanul, care spune că reclamaţiile sale „sunt tratate cu sictir”.

Jumătate de zi şcolară

Informaţia ne-a fost confirmată de conducerea unităţii şcolare – după nişte lucrări efectuate vineri, a fost oprit agentul termic în zona. Luni dimineaţa, era frig în şcoală şi conducerea a decis reducerea orei la 35 de minute. Furnizarea căldurii s-a reluat în jurul orei 12:00– 12:30, după ce omul de serviciu al instituţiei a deschis robineţii din stradă. Marţi, activitatea şcolii a revenit la normal.

Purtătorul de cuvânt al societăţii spune că Termoficare SA nu are nici cea mai mică problemă în Ioşia. „Să nu fie ceva local. Sunt unii în blocuri care închid vanele pe care alţii le deschid. În loc să ne ocupăm de ce avem, marți am umblat pe la zeci de blocuri că ne-au chemat unii să deschidem vanele închise de vecini”, spune acesta, precizând că, din informaţiile societăţii, în Ioşia este oprită căldura la un singur bloc, AN 156, din cauza unei avarii interne.41Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor