Fără cărţi în holul Primăriei

1Comentariu
Fără cărţi în holul Primăriei
ORADEA - Cei ce aveau treabă la Primaria Oradeapână de curând se obişnuiseră deja cu standul de carte amenajat deja de nouă ani în holul instituţiei, la intrarea din strada Primariei. Cărţile sunt acum de domeniul trecutului.

Cea care administra standul, Maria Cuc, a tras oblonul, forţată de schimbările locative din Primarie. Aceasta deşi are contract de închiriere a spaţiului respectiv până în 2009. Aflate încă la stadiul de intenţie, schimbările a lăsat-o deja fără obiectul muncii pe Maria Cuc, fosta soţie a ziaristului Florin Cuc.

Bolojan înfierat prin scrisori

Deunăzi primeam o scrisoare pe adresa redacţiei, prin email, prin care eram înştiinţaţi de faptul că Maria Cuc este „victima răzbunării noului primar al oraşului, liberalul Ilie Bolojan”. Prin scrisoarea respectivă – semnată „Cu sinceritate, Maria Cuc” – Bolojan era acuzat că ar fi făcut „presiuni psihice presiuni psihice asupra mea, trimiţând diverşi angajaţi ai Primăriei să mă şicaneze şi să mă someze verbal să plec de acolo şi încercând să mă impieduce în fel şi chip să îmi desfăşor activitatea”. Primarul era acuzat şi de răzbunări politice, având în vedere faptul că Maria Cuc e membru PD-L, dar şi de vendete personale, ţinând cont de unele articole nu tocmai laudative scrise de către ex-soţul Florin Cuc la adresa liberalilor bihoreni.

Aflat la Bucureşti, Ilie Bolojan ne-a transmis că problema doamnei Cuc datează dinainte să fie instalat el primar. „A doua zi după ce am fost instalat primar doamna m-a aşteptat la ieşirea din Primărie. Mi-a spus de stand şi de faptul că înainte de alegeri cei de la Patrimoniul Imobiliar au dispus închiderea standului. Nici nu ştiu foarte bine care este situaţia”, ne-a declarat Bolojan. Primarul nu crede însă că toate deciziile luate de către edili înainte de venirea sa în Primărie trebuiesc revocate…

Florin scrie, Maria semnează!

Am contactat-o şi pe Maria Cuc, pentru a ne prezenta situaţia sa şi verbal, nu doar scriptic. Observând că reclamanta are totuşi un ton mai puţin vehement decât cel din scrisoare, am întrebat-o cum se explică faptul că la două zile după emiterea scrisorii şi-a îndulcit tonul. „Eu nici nu am ştiut de scrisoare. Soţul meu (Florin Cuc – n.r.), cu care sunt în divorţ, a scris-o!”, ne-a dezvăluit Maria Cuc!

„Am căzut la mijloc”

Doamna Cuc se plânge în principal de faptul că nu a primit vreo hârtie oficială de eliberare a spaţiului din partea celor din Primărie şi insistă asupra faptului că are contract de închiriere cu Primărie până în 2009. Maria Cuc a confirmat însă că problemele ei datează din luna mai. „Domnul Boloş (şeful Administraţiei Imobiliare Oradea – n.r.) mi-a transmis că vor să amenajeze altceva în spaţiul pe care îl ocupam eu şi că vor să mă mute la Finanţe sau să-mi găsesc eu alt spaţiu. Însă nu am primit nicio hârtie în acest sens. (…) Şi domnul primar Bolojan mi-a transmis apoi, prin şefa de la Administrativ, că nu-l interesează că eu am contract şi că nu mai am voie acolo, aşa că am pus cărţile în dulap. Poate că s-a simţit deranjat că am încercat să vorbesc cu dânsul… Poate că şi eu m-am grăbit… După două luni de stres eu m-am săturat iar acum îmi returnez cărţile la edituri… Nu credeam că cinci metri în holul Primăriei amenajaţi pentru cărţi dă urât la imagine… Din păcate am căzut la mijloc”, a sunat confesiunea femeii, care a ţinut să mai precizeze că şi-a plătit întotdeauna la timp impozitele pe spaţiul respectiv.

Boloş vrea Birou de Informaţii

Şeful Administraţiei Imobiliare Oradea, Marcel Boloş (foto), are şi el varianta sa în cazul dezafectării standului de carte din holul Primăriei Oradea. „Într-adevăr, în luna mai am avut o discuţie amiabilă cu doamna Cuc în vederea eliberării spaţiului pe care îl ocupa dânsa pentru ca Primăria să aibă o activitate mai la capitolul Relaţii cu Publicul. În spaţiul acela ar urma să lucreze ofiţerii de realţii cu publicul”, ne-a declarat Boloş, precizând apoi că Maria Cuc s-a arătat la acea vreme „foarte înţelegătoare”. Acelaşi Boloş ştie că Maria Cuc are contract cu Primăria. Edilul îşi arată însă şi colţii: „Ştiu că doamna are închiriat acel spaţiu pentru activităţi de librărie-papetărie, însă acuma are şi xerox. Astfel, contractul ar putea fi interpretat ca supus unei eventuale rezilieri”. Într-un final, întrebat care va fi finalul poveştii, Boloş dă din umeri, pasându-i responsabilitatea primarului Bolojan. „O rezolvare civilizată ar fi să-i găsim dânsei o altă variantă de spaţiu… Aşa văd eu rezolvată problema, însă decizia îi va aparţine conducătorului instituţiei”, încheie Boloş.

Calin Corpas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor