Fără diriginte la Muzeu…

5Comentarii
O parte a exteriorului a fost deja renovat
O parte a exteriorului a fost deja renovat
Se naşte greu noul sediu al Muzeului. După ce în iarnă preşedintele Ţîrle şi constructurul Rus s-au certat, iată că şantierul de la fosta Garnizoană are acum o nouă problemă. Deşi nu i-a fost pe plac fostul diriginte de şantier, Radu Ţîrle nici nu se grăbeşte să numească altul în loc. În atari condiţii, Selina spune că, vrând-nevrând, lucrările vor avansa mai greu. Imagini

Se împlineşte o lună de când şantierul la amenajarea viitorului sediu al Muzeului nu are un diriginte! Aceasta pentru că preşedintele Consiliului Judeţean – beneficiar al lucrării – nu a mai avut încredere în firma lui Jakabffy. Selina lucrează însă în continuare la reabilitarea clădirii fostei Garnizoane, situată în imediata apropiere a sediului Bibliotecii Judeţene Gheorghe Şincai. „Dirigintele nu s-a mai prezentat la lucrare din 20 august. În ciuda acestui fapt, nu am primit niciun comunicat oficial de la beneficiar, pe această problemă. Am făcut mai multe adrese către CJ, şase la număr – prin care le solicitam să ne dea un răspuns cum înţeleg ei să ne asigure diriginţia de şantier care, de altfel, e obligatie. Sunt faze ale lucrării ce trebuie vizate…”, ne-a declarat Ioan Botean, responsabil de lucrarea Selina de la Muzeu.

Boteanu spune că, din cauza faptului că nu existe un diriginte de şantier, lucrările avansează mai greu. Nu e însă prima dată când la Muzeu se lucrează fără diriginte de şantier…

Întrebat despre această problemă, ce grevează lucrările la viitorul sediu al Muzeului, preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle, a dat un răspuns evaziv. Ţîrle a spus că se fac demersurile pentru desemnarea unei noi firme care să asigure dirigenţia de şantier. Capul CJ nu a putut spune însă când noul diriginte va veni pe şantier!

Contractul pentru reabilitarea Muzeului Ţării Crişurilor a fost semnat pe ianuarie 2009, termenul de realizare a investiţiei fiind ianuarie 2011.

Rus schimbă foaia

În altă ordine de idei, patronul Selina, Beniamin Rus, a decis să schimbe modul de plată al muncitorilor de pe şantier. Pentru a-şi diminua cheltuielile, Rus a decis ca plata să nu se mai facă după ziua de lucru, ci după numărul de ore lucrate efectiv! În acest sens, Rus a făcut deja o evaluare iar unii muncitori au primit deja salarii mai mici, aspect care i-a revoltat. „Noi vrem să mergem pe performanţă. Vrem să ne eficientizăm. E o metodă pedagogică, dacă vrei. Avem şi din ăştia, care sunt tari în gură, însă nu am nevoie de ei. Aşa că dacă nu vor mai veni la muncă, nu e nicio pierdere”, ne-a declarat Rus.

Calin Corpas5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor