Fără discuţii cu Iranul şi Siria

Fără discuţii cu Iranul şi Siria
SUA – Situaţia din Orientul Mijlociu s-a aflat în atenţia preşedintelui american George W. Bush. Liderul de la Casa Albă a declarat ieri că exclude varianta unor discuţii directe cu Siria şi Iran, şi asta până când Iranul nu va renunţa la operaţiunile de îmbogăţire a uraniului.

Pe de altă parte, preşedintele Bush a declarat că, pentru moment, nu se poate vorbi de un calendar pentru retragerea trupelor americane din Irak. Declaraţia a fost făcută de Bush după întrevederea avută cu premierul israelian, Ehud Olmert, aflat în vizită la Washington.

Şeful statului american a condiţionat dialogul cu Iranul de renunţarea Teheranului la operaţiunile de îmbogăţire a uraniului.

Siria trebuie să pună capăt ingerinţelor sale în afacerile interne ale Libanului şi să nu mai adăpostească terorişti, a adăugat liderul de la Washington. De asemenea, Bush nu agreează ideea implicării Iranului şi Siriei în stabilizarea situaţiei din Irak, sugerată de Grupul de Studii pentru Irak, în cursul întâlnirii de ieri.

Cei 150.000 de militari americani din Irak nu vor fi retraşi înainte ca guvernul de la Bagdad să devină capabil să asigure securitatea ţării şi să participe la războiul global împotriva terorismului, a mai spus Bush.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase