Fără gunoaie pe malul Crişului

ORADEA - Reprezentanţii Direcţiei Apelor Crişuri (DAC) ne-au anunţat că depozitarea deşeurilor pe malul Crişului Repede a fost stopată.

Dacă în luna octombrie, pe tronsonul din aval priza de apă şi Sinteza, se aruncau cantităţi mari de deşeuri chiar şi după ce DAC a igienizat zona, acum problema pare a se fi rezolvat. „Din momentul promovării evenimentului în mass-media locală, inspectorii au constatat că în zonă, cu o singură excepţie, depozitarea deşeurilor a fost stopată. La ora actuală, tronsonul în discuţie este în proces de igienizare iar în zonă patrulează zilnic reprezentanţi ai DAC pentru a se asigura că malurile râului nu sunt confundate din nou cu groapa de gunoi a oraşului”, transmite Anca Mihociu, purtătoarea de cuvânt a DAC.

Depozitarea în albii sau pe malurile cursurilor de apă a materialelor de orice fel se amendează, conform legii, cu sume cuprinse între 75.000 lei şi 80.000 lei pentru persoane juridice şi cu 25.000 lei – 30.000 lei, pentru persoane fizice. „Dacă se va surprinde vreo maşină că depozitează deşeuri pe malurile apei, reprezentanţii DAC vor lua numărul de înmatriculare, iar cu ajutorul Poliţiei, vinovatul va fi identificat şi amendat”, adaugă şeful DAC, Ioan Oprean.

Conform legii, primăriile sunt responsabile de igienizarea cursurilor de apă. Astfel, DAC le-a ceurt tuturor reprezentanţilor administraţiilor locale din judeţ să trimită lunar un raport privind starea cursurilor de apă.

 

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase