Fără majorări salariale în administratie

Fără majorări salariale în administratie
Ministrul Finanţelor,Sebastian Vlădescu, a declarat, marţi, că nu sunt posibile creşteri salariale în sectorul bugetar, comentând faptul că peste 40.000 de funcţionari din administraţia locală au întrerupt lucrul pentru două ore pentru a protesta faţă de reducerea salariilor.

“Sunt oameni care pichetează demult în faţa ministerului, cei care doresc reintroducerea şomajului tehnic şi pentru aceşti oameni lucrurile se vor rezolva vineri, pentru cei care pichetează astăzi vom vedea care sunt revendicările, creşteri de salarii nu sunt posibile în mod cert”, a declarat Vlădescu, marţi, înainte de plenul în care premierul Emil Boc prezintă Camerei Deputaţilor priorităţile legislative ale Guvernului.

Timp de două ore, marţi, angajaţii din administraţia publică au întrerupt munca, nemulţumiţi de reducerea veniturilor şi de tăierea posturilor.

“Aproape 44 de mii persoane vor participa marţi (2 februarie, n.r.) la greva de avertisment şi suntem decişi să declanşăm grevă generală, începând cu 12 februarie, dacă guvernul nu ia măsuri urgente pentru creşterea salariilor mici”, a anunţat luni preşedintele executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Publică Locală (FNSA).

Protestul angajaţilor din administraţie va afecta marţi dimineaţă activitatea din primăriile de sector din Bucureşti, din primăria generală a Capitalei şi din primăriile şi consiliile judeţene din Cluj, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Braşov, Sibiu şi Oradea, au precizat luni sindicaliştii.  

Potrivit lui Neagu, veniturile salariale ale angajaţilor din administraţia publică vor scădea în acest an cu 25-100%, ca urmarea a faptului că nu se mai plătesc orele suplimentare şi nu se mai acordă tichete de masă şi de vacanţă.

“Veniturile angajaţilor din adminstraţia publică ar putea scădea cu până la 100% în 2010, în condiţiile în care salariul mediu brut al angajaţilor reprezintă doar 1.000 lei, iar angajaţii primesc net 760 de lei”, a afirmat Neagu.

“Cerem guvernului să ia măsuri urgente pentru creşterea salariilor mici, iar dacă nu se va ajunge la un acord, suntem dispuşi să declanşăm grevă generală pe termen nelimitat, începând cu 12 februarie”, a adăugat el.

Sindicaliştii mai cer păstrarea locurilor de muncă şi “recunoaşterea dreptului autorităţilor locale de a asigura din venituri proprii majorări salariale”.

Reprezentanţii FNSA au anunţat, de asemenea, că vor picheta pe 9 februarie sediile Ministerului Muncii şi Ministerului Administraţiei şi Internelor.

 

Sursa NewsIn0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !