Fără medalii la CE de juniori

Editia din acest an a Campionatului European individual de judo pentru juniori nu a fost deloc fructuoasã pentru delegaþia României, care nu a reusit sã cucereascã nici o medalie.

Antrenorii lotului national masculin, Emil Morar si Iulian Surla, au deplasat un lot format din sase sportivi, dintre care patru oradeni: Szoke Laszlo (60 kg), Dan Fâsie (66 kg), Marian Halas (73 kg), Daniel Matei (90 kg), toti de la JC Liberty LPS Bihorul CSM, Alexandru Selinceanu (81 kg), de la Baia Mare, si Ioan Taban (100 kg), de la Sibiu. Cel mai bun rezultat a fost înregistrat de Ioan Taban, situat pe locul V la categoria 100 kg, el pierzând meciul pentru medalia de bronz. Oradeanul Dan Fâsie s-a clasat pe locul VII la 66 kg, un rezultat sub posibilitatile sale. El a pierdut în turul secund în fata viitorului campion european, Toma Serghei (Republica Moldova).


„Apreciez drept nesatisfacatoare rezultatele înregistrate. Judoka din lot au evoluat mult sub posibilitatile lor. Ne lipseste rautatea, agresivitatea în lupta. S-a vazut lipsa de experienta a sportivilor nostri, care resimt din plin faptul ca participa la prea putine turnee internationale. Oricum, toti componentii lotului mai sunt juniori si la editia de anul viitor, când vor avea ocazia sa se revanseze si sa obtina rezultate mai bune”, ne-a declarat antrenorul Emil Morar.

Gavril Nutiu