Fără notificări în format hârtie

1Comentariu
Fără notificări în format hârtie
ORADEA - Poştaşul nu mai aduce notificările de la Fisc. De acum înainte, agenţii economici vor trebui să se obişnuiască cu internetul.

„Ca urmare a aplicării Ordinul Preşedintelui ANAF nr. 1133/2008, pentru aprobarea Procedurii de accesare a informaţiilor privind stingerea creanţelor fiscale, puse la dispoziţia contribuabililor pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, DGFP Bihor anunţă contribuabilii din judeţ că nu vor mai primi la domiciliul fiscal notificările în format hartie”, a declarat Smaranda Scridon, directorul executiv al Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Soluţia este pagina de internet a ANAF. După data de 15.09.2008 contribuabilii din judeţul Bihor pot accesa pe pagina de internet a ANAF informaţiile privind stingerea creanţelor fiscale cuprinse în «Înştiinţarea privind stingerea creanţelor fiscale în urma distribuirii sumelor plătite în contul unic» şi „Înştiinţarea privind stingerea creanţelor fiscale».

„Cele două tipuri de înştiinţări se emit şi se pun la dispoziţia contribuabililor de către unităţile administraţiilor fiscale numai în situaţia în care sumele plătite de către aceştia sunt în cuantum mai mic sau mai mare decât obligaţiile fiscale datorate; dacă plătile sunt la nivelul obligaţiilor, atunci contribuabilul nu se regaseste în luna respectivă pe pagina de internet a ANAF”, a precizat Smaranda Scrion.

Organul fiscal emitent va afişa anunţul în care se menţionează ca au fost emise înştiinţările pentru contribuabilii nominalizaţi într-o listă anexă

Paşi de urmat

Pentru consultarea listei anexă la anunţul colectiv contribuabilii trebuie să parcurgă paşii următori:«www.mfinante.ro-ANAF-Licitatii si anunturi-Anunturi acte administrative-Judet-Anunt emitere instiintari privind stingerea creantelor». Este bine de ştiu că nu oricine are acces la aceste informaţii. „Contribuabilii vor putea consulta înştiinţările emise şi afişate, pe baza datelor din ultimul ordin de plată. Informaţiile cuprinse în înştinţările emise servesc pentru corelarea evidenţei fiscale cu evidenţa contabilă, precum şi pentru a formula ulterior contestatie”, a subliniat directorul DGFP Bihor.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la unităţile fiscale teritoriale de domiciliu sau la Biroului Metodologie şi Asistenţă Contribuabili, telefon 0259/433.056 sau la sediul DGFP Bihor, str.D.Cantemir, nr.2-4, et.3, cam.303.
Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor