Fara publicitate pe monumentele istorice sau in intersectiile din oras

De D.S.B.
Fara publicitate pe monumentele istorice sau in intersectiile din oras
Timişoara va fi mai ordonată în ceea ce priveşte reclamele şi publicitatea. Legea privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, elaborată la iniţiativa Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, va putea fi aplicată. Din oraş urmează să dispară afişele publicitare amplasate pe clădiri-monumet istoric, în intersecţii sau pe spaţiile vitrate ale clădirilor.

Dezorganizarea şi modul haotic în care sunt amplasate afişele publicitare în oraşe au determinat iniţiativa acestei legi. Numai anul trecut, în Timişoara, Poliţia Locală a acordat 146 de sancţiuni pentru mesh-urile care nu aveau autorizaţie de construire şi alte 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6000 de lei, pentru panourile publicitare amplasate pe domeniul public care nu respectau autorizaţiile de construire emise. Iar zonele cu cele mai multe probleme le reprezintă şi cele mai mari artere din oraş: Calea Lugojului, Calea Şagului şi Calea Aradului. În urma deciziei Curţii Constituţionale, legea va intra în vigoare după modificarea de către Parlament a datei-limită până la care mijloacele de publicitate pot fi menţinute în amplasamentele autorizate, 1 ianuarie 2012, dată care, în prezent, este anterioară promulgării legii. Legea stabileşte cadrul general prin care autorităţile administraţiei publice locale vor putea elabora regulamentul local privind amplasarea mijloacelor de publicitate şi adaugă condiţii mai restrictive gândite pentru a proteja aspectul vizual al localităţilor şi siguranţa cetăţenilor.

„Legea va interzice, printre altele, acoperirea cu orice mijloc de publicitate a suprafeţelor vitrate ale clădirilor, precum şi amplasarea de mijloace de publicitate pe obiectele de artă monumentală, pe clădirile reprezentând monumente istorice, pe arbori, pe zona carosabilă a străzilor şi a drumurilor, în intersecţii, în sensurile giratorii şi în spaţiul destinat circulaţiei autovehiculelor şi semnalizării rutiere. Legea mai prevede că regulamentul local privind amplasarea mijloacelor de publicitate va fi corelat cu prevederile documentaţiilor de urbanism aprobate, iar, în procesul de stabilire a regulamentului, vor fi consultaţi şi specialişti din urbanism, arhitectură, design şi peisagistică”, precizează reprezentanţi ai ministerului. După promulgare, autorităţile publice locale vor fi responsabile cu aplicarea prevederilor legii, inclusiv cu desfiinţarea construcţiilor sau amplasamentelor care nu vor respecta prevederile legale.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !