Fără puşcători de sărbători

Fără puşcători de sărbători
Deva – Singurele obiecte pirotehnice care pot fi folosite fără încălcarea legii sunt artificiile, steluţele şi jerbele al căror conţinut de material pirotehnic nu depăşeşte trei grame. Dacă anul trecut legea pedepsea doar cu amendă contravenţională folosirea şi comercializarea petardelor şi pocnitorilor, anul acesta legea pedepseşte cu închisoarea aceste activităţi.

„Legea a devenit mult mai drastică în sensul că deţinerea, confecţionarea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an”, a declarat subinspectorul Bogdan Niţu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Tinerii deveni consideră că noile restricţii impuse de lege nu îi vor descuraja pe împătimiţii acestor obiecte pirotehnice să le mai folosească. „Într-un fel e bine că s-a luat decizia ca petardele să nu mai poată fi comercializate pentru că există multe persoane care nu ar trebui să intre în posesia lor. Pentru că nu le folosesc în mod adecvat se întâmplă multe accidente.

Unii vor fi descurajaţi să mai folosească puşcători, dar pentru alţii ele constituie o adevărată pasiune şi nu vor renunţa la ea, chiar dacă legea le interzice”, crede Alex Vulcan. „Oricum petardele şi puşcătorile erau destul de periculoase. Era chiar deranjant când te plimbai pe stradă să te trezeşti că îţi explodează lângă picioare câte o petardă.

Dacă nu au fost folosite în limitele bunului simţ, cred că acum e o soluţie bună că nu se mai comercializează. Dacă se observă că nu le mai merge să se joace cu puşcătorile, tinerii vor înceta să le mai folosească”, este de părere Anda Olteanu.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase