Fara salarii din bani publici

6Comentarii
Fara salarii din bani publici
FRF vrea să interzică folosirea banilor publici la plata salariilor, primelor şi transferurile jucătorilor.

În România majoritatea cluburilor de fotbal din ligile inferioare sunt susţinute exclusiv sau în mare parte din contribuţia consiliilor locale sau judeţene. Federaţia Română de Fotbal vrea să pună anumite oprelişti. În baza unei recomandări venită de la FIFA, FRF se pregăteşte să pună în practică o hotărâre care riscă să arunce în aer ligile inferioare şi nu numai: cluburile nu vor mai avea voie să folosească banii proveniţi de la oficialităţile locale (Primării, Consilii Locale şi Judeţene) pentru plata salariilor, a primelor jucătorilor şi ale staff-ului tehnic, precum şi la efectuarea transferurilor. Banii publici vor putea fi utilizaţi pentru centrele de copii şi juniori, insfrastructură, cazare, masă sau cantonamente.

Probleme la CF Beiuş

Dintre cele trei echipe bihorene care activează în ligile afiliate la FRF cea mai afectată pare a fi CF Bihorul Beiuş, echipă susţinută aproape exclusiv din banii Primăriei şi ai Consiliul Local Beiuş.„Dacă se pune în aplicare această recomandare nu vom avea nicio şansă de supravieţuire. În condiţiile în care vreo 80% din echipe sunt susţinute de Primării nu văd cum s-ar putea pune în practică. Foarte multe echipe ar fi nevoite să se desfiinţeze. E greu să găseşti pe cineva din domeniul privat la ce lege a sponsorizării avem”, afirmă Remus Ganea, preşedintele CF Bihorul Beiuş.

FC Bihor şi Luceafărul, OK

La polul opus, într-o situaţie fericită se găseşte Luceafărul Oradea, grupare care este finanţată total din sectorul privat. Nici FC Bihor nu este afectat actualmente de preconizata decizie. După încheierea parteneriatului cu CF Liberty, salariile şi primele de joc ale jucătorilor şi staff-ului tehnic sunt plătite din contribuţia lui Marius Vizer, în timp ce banii publici sunt utilizaţi pentru cheltuielile cu centrul de copii şi juniori, cantonamente, cazare şi masă. FCB va fi afectat de o altă recomandare, prin care FRF vrea ca reprezentanţii primăriilor sau consiliilor (oameni politici) să nu facă parte din structurile de conducere a cluburilor. Rămâne de văzut dacă FRF va legifera prima recomandare, care ar putea produce mult rău fotbalului mioritic.

TEODOR BIRIŞ6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor