Fără taxă pe absenţe la grădi

3Comentarii
Fără taxă pe absenţe la grădi
Inspectorii sanitari cer CL scutirea de taxă pentru zilele când copiii sunt bolnavi.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în teritoriu vor solicita Primăriei Oradea, mai exact consilierilor locali, să anuleze sau să completeze Hotărârea dată luna trecută care obligă părinţii să plăteascăgrădiniţa chiar şi atunci când copiii sunt bolnavi şi nu frecventează unitatea de învăţământ.

Dr. Marius Pârcioagă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, a informat miercuri că a analizat actul emis de Consiliul Local şi împreună cu juriştii de la Instituţia Prefectului. Concluzia analizei este că Hotărârea Consiliului Local este evazivă şi nu precizează deloc situaţiile, frecvente la preşcolari, de îmbolnăviri respectiv de absenţe cauzate de îmbolnăviri. Dr. Pârcioagă a declarat că în urma analizei de la Prefectură, a decis să trimită un referat la Consiliul Local prin care să solicite neplata taxei la grădiniţă pentru toate zilele de absenţe pe motive de boală ale copiilor. Directorul îşi susţine declaraţia iniţială şi spune că nu este normal ca un copil care lipseşte din motive medicale şi nu beneficiază de servicii hoteliere, educaţionale sau de altă natură să fie taxat la grădiniţă. Dr. Pârcioagă a amintit că la preşcolari, perioadele de îmbolnăviri sunt frecvente până când micuţii dobândesc imunitate la răceli, viroze, sau contractează boli contagioase specifice copilăriei.

Mesaj părinţilor

Din prisma Ministerului Sănătăţii, dr. Pârcioagă spune că Ordinul ministerial privind asistenţa medicală a şcolarilor şi preşcolarilor din 2006 prevede clar triajul copiilor şi interzicerea accesului în unităţile de învăţământ în perioada de boală sau convalescenţă.

Dr. Pârcioagă transmite părinţilor că până la anularea sau completarea actualei hotărâri, părinţii pot să nu plătească taxa impusă de Consililul Local, dar să anunţe în scris Consiliul Local, sau pot plăti dar atunci să ceară în scris asigurare de la Primărie, prin conducerea grădiniţei, pentru returnarea ulterioară a sumei plătite pentru zilele de absenţă ale copiilor bolnavi.

De asemenea, dr. Pârcioagă transmite părinţilor că pot solicita şi ei în scris Primăriei, la nivelul fiecărei grupe, prin intermediul conducerii fiecărei grădiniţe, anularea Hotărârii de Consiliu Local care prevede plata grădiniţei şi pentru absenţele medicale ale grădinarilor.

Otilia Sandor

Vii, nu vii, plăteşti!3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor