Fără teme, experiment la Constanţa

Fără teme, experiment la Constanţa
Un proiect inedit pentru elevi, în care timp de două săptămâni nu vor primi teme, este derulat în aceste zile la Şcoala gimnazială „Nicolae Tonitza” din Constanţa.

Experimentul se numeşte „Perioada fără teme”. După ce această perioadă se va încheia, copiii vor fi testaţi din materia predată în aceste săptămâni. Profesorii vor să vadă dacă au rămas cu ceva şi dacă au asimilat mai bine materia într-o perioadă în care nu au lucrat sub presiune. Notele nu vor fi trecute în catalog.

„Nu am plecat de la ideea de a mulţumi părinţii şi copiii că nu au teme. Vrem să vedem în sistemul acesta de învăţământ românesc, care este aparte de restul Europei, cum s-ar comporta elevii, cadrele didactice, dar şi părinţii, în urma acestei perioade fără teme”, a declarat prof. Nicoleta Bercaru, directorul şcolii, pentru Cuget liber.

În această perioadă, profesorii vor desfăşura orele conform programei, elevii vor avea de învăţat, li se va sugera la finalul cursului ce exerciţii ar fi bine să lucreze, dar nu ca temă pentru acasă. Ceea ce înseamnă că nu vor mai aduce caietele de teme la şcoală, iar auxiliarele pot rămâne în dulapul clasei. Dacă noţiunile pot fi învăţate direct din caiet, pot lăsa şi manualele la şcoală.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !