Farmaciile au rămas fără leacuri

Farmaciile au rămas fără leacuri
ORADEA – Pe 143 de farmacii bihorene, mijlocul lunii le-a prins cu plafoanele destinate eliberării medicamentelor gratuite şi compensate epuizate. Numai în data de 9 martie, 27 de farmacii anunţau Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate că nu mai au fonduri pentru medicamente.

Până luni, la ora 15:00, mai aveau plafoane doar 25 de unităţi farmaceutice din cele 174 care au contract cu CAS-ul. Mirarea conducerii CAS Bihor este cu atât mai mare cu cât pentru luna martie fondurile destinate eliberării medicamentelor gratuite şi compensate au fost suplimentate, faţă de luna anterioară, cu peste 240.000 de lei.

De cele mai importante majorări au beneficiat farmaciile din Marghita, Aleşd, Beiuş, cât şi unele din mediul rural, care în februarie şi-au epuizat fondurile înainte de data de 15 a lunii. „În ciuda acestei suplimentări, cei peste 3,4 milioane de lei s-au dovedit acum a fi insuficienţi până la jumătatea lunii pentru aproape toate farmaciile din judeţ.

Tocmai de aceea conducerea CAS a hotărât suplimentarea fondurilor pentru această lună cu încă 300.000 de lei. Farmaciile vor fi anunţate în decursul zilei de azi, astfel încât de mâine să se aloce sumele către ele”, ne-a declarat ieri Oana Giurcă, purtător de cuvânt al CAS Bihor.

Dacă suplimentarea de la începutul lunii a fost făcută din economiile CAS Bihor, cea de acum este din fondul de rezervă al CAS.

Borz Viorica0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !