Farmaciile la control!

ORADEA – Începând de astăzi, farmaciile şi distribuitorii de medicamente en-gros sunt luaţi la puricat timp de o săptămână de către inspectorii din cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, cei ai Inspecţiei Sanitare de Stat cât şi cei ai unităţilor teritoriale ale Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Controalele vizează în primul rând stocurile de medicamente existente. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, doreşte să demonstreze că nu există o criză a medicamentelor, aşa cum au anunţat la începutul anului importatorii şi distribuitorii, care au cerut şi o majorare a preţurilor. Inspectorii vor controla toate farmaciile din unităţile spitaliceşti şi aproximativ 20% din cele aflate în circuit deschis, acestea din umră fiind alese prin sondaj.

Paralel cu aceste controale au debutat astăzi şi controalele privind desfăşurarea programului de tratament al bolnavilor de cancer. Scopul acestor verificări este urmărirea modului în care au fost utilizate fondurile alocate acestui program. „În Bihor vor fi verificate două unităţi spitaliceşti cu paturi în care se desfăşoară acest program naţional. Este vorba de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi Spitalul Clinic Municipal Oradea”, susţine dr. Dorel Ţârţ, purtător de cuvânt al ASP Bihor.

La sfârşitul anului 2005, numărul de bolnavi de cancer înregistraţi în România depăşea 350.000, din care 4.000 erau copii sub 14 ani. Aproximativ 55.000 de cazuri noi de cancer se adaugă în fiecare an din care aproximativ 165 apar la vârste sub 14 ani.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !