Farmaciştii ameninţă CNAS- ul

Farmaciştii ameninţă CNAS- ul
BUCUREŞTI – Patronatul Farmaciştilor vrea să dea în judecată Guvernul şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, dacă altfel nu va putea recupera datoriile acumulate în 2005 şi 2006.

Este vorba de sumele despre care farmaciştii spun că nu au fost decontate de Casa de Asigurări, pentru medicamentele compensate şi gratuite eliberate de farmacii. “Patronatul Framaciştilor ia foarte în serios varianta de a da în judecată Guvernul şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru daune, prejudcii aduse farmaciilor”, a declarat Alexandru Avramescu, avocatul Patronatului Farmaciştilor din România.

Potrivit patronatului, datoriile pe care farmaciştii din ţară ar trebui să le recupereze în urma eliberării reţelor gratuite şi compensate se ridică la 50 de milioane de lei noi. Anunţul cu privire la posibila acţionare în justiţie a Casei Naţionale de Asigurări a fost făcut la o conferinţă de presă pe care farmaciştii au convocat-o dintr-un alt motiv.

Reprezentanţii patronilor de farmacii au dorit să-şi arate nemulţumirea faţă de rezultatul ultimelor negocieri cu casele judeţene de asigurări, cu privire la adaosul comercial care poate fi aplicat medicamentelor pentru bolile cronice. Adaosul a fost stabilit la 1,5% în aproape toate judeţele, cu jumătate de procent peste minimul prevăzut de lege. Patronii de farmacii susţin că negocierile nu s-au desfăşurat legal.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Vlădescu, a anunţat că adaosul comercial va rămâne la acest nivel şi că nu va fi reanalizat până când farmaciştii nu vor depune o contestaţie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !