Fascinaţi de Piersic

Fascinaţi de Piersic
ORADEA – Renumiţii actori Florin Piersic şi Emilia Popescu au revenit la Oradea cu piesa „Străini în noapte”. Şi de această dată Casa de Cultură a Sindicatelor s-a dovedit a fi prea mică, marţi seara, pentru publicul care a venit să râdă şi să plângă sub magia replicilor celor doi. În piesa regizată de maestrul Radu Beligan sunt doar două personaje.

„Străini în noapte” este o comedie cu răsturnări de situaţie, despre seducţie, minciună şi timpul care ne transformă. Pierre (Florin Piersic) este căsătorit şi tatăl unui adolescent. A rămas singur în Paris să muncească, în timp ce soţia şi fiul său sunt plecaţi în vacanţă într-o staţiune la schi. Juliette (Emilia Popescu) este o tânără blondă, frumoasă şi enigmatică. Îl întâlneşte pe Pierre într-un bar şi îi acceptă invitaţia de a mai bea un pahar la el acasă. Pe parcursul serii relaţia dintre ei evoluează. Publicul descoperă care este relaţia dintre cei doi şi cine sunt ei cu adevărat.

Un Don Juan

Florin Piersic a rămas, în ciuda vârstei, la fel de şarmant şi de iubit de public. Emilia Popescu e văzută de spectatori tânără, atrăgătoare şi sensibilă. Tehnicile de seducţie folosite de Piersic pe parcursul spectacolului sunt abile, mieroase, în timp ce Emilia Popescu joacă un rol dublu, mai că nu vrea, dar dă semne şi că s-ar lăsa, joc care-l scoate din minţi pe Piersic. Replicile sunt savuroase, iar Piersic este foarte convingător în rolul său. Fiecare replică a lui Piersic este o perlă, fiecare gest al lui vorbeşte mai mult decât ar spune el în cuvinte. Mişcările, gesturile, zâmbetul, respiraţia, rolul de curtenitor, dezinvoltura au făcut publicul să creadă că în faţa lor se află, de fapt, un Don Juan. Cuceritorul însă e jucat pe degete de frumoasa străină din noapte. Finalul e neaşteptat. Piersic devine patern, învins, emoţionat şi cucerit definitiv. Juliette îl minte pe Pierre în cel mai elegant mod: ba spune că e prostituată, ba că e ziaristă, ba că este un detectiv plătit de nevestele geloase. Pierre, care face galanterii la început, îi cade în plasă de fiecare dată.
Piersic şi Emilia Popescu au fost şi de această dată adorabili. Dacă la început au făcut publicul să râdă în hohote, la final spectatorii au izbucnit în plâns. Lacrimile spectatorilor au fost surori cu lacrimile lui Piersic. Pe tot parcursul spectacolului fanii lui Piersic au aplaudat pentru replicile şi gesturile sale. La final, timp de cinci minute, publicul s-a ridicat în picioare şi a aplaudat prestaţia actorilor. Aplauzele au fost lungi şi zgomotoase. Pe stradă publicul încă mai era pătruns de atmosfera din sală.

 

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !