Fasie, sanse reale pentru JO

Fasie, sanse reale pentru JO
Judoka orădean se află pe locul 18 în topul mondial, loc care-i asigură calificarea la JO 2012.

Sportul bihorean n-a avut avut niciun reprezentant la ultima ediţie a JO, disputată la Beijing, în 2008. Care este însă situaţia la ora actuală, cu un an înainte de ediţia următoare a Olimpiadelor?

Se poate afirma cu certitudine că sportul bihorean stă acum mai bine, având mai mulţi sportivi creditaţi cu şanse certe de calificare la Londra 2012. Cele mai mare şanse le are judoka Dan Fâşie (CSM JC Liberty, antrenori Emil Morar, Alexandru Lungu), situat la ora actuală pe locul 18 în clasamentul mondial (World Ranking List) al categoriei 66 kg. Primele 22 de locuri asigură participarea la JO. Dan Fâşie ar fi aşadar calificat în momentul de faţă la JO 2012.


Este de fapt pe locul 12

„Fâşie este pe locul 18, dar clasarea sa reală este pe locul 12, pentru că din fiecare ţară se poate califica doar un singur sportiv la fiecare categorie. În clasament contează deci doar câte un singur reprezentant dintr-o ţară, cel mai bine clasat, iar următorii se exclud”, ne-a declarat antrenorul Emil Morar. Rămâne ca Dan Fâşie să-şi poată menţine sau chiar îmbunătăţi poziţia din topul mondial până la data de 15 mai 2012, când se va trage linia şi primii 22 vor primi „biletele” pentru JO de la Londra. În clasament se punctează cele mai bune cinci rezultate din an, cele mai bine cotate fiind CM, CE şi turneele de Cupă Mondială. „În afara lui Fâşie şi alţi judoka de la clubul nostru ar putea ajunge la Olimpiadă, dacă vor avea rezultate bune în 2011 şi în prima jumătate a anului 2012. Mă refer aici la Daniel Matei, care va concura acum la categoria 90 kg, unde şansele de calificare sunt mai bune decât la 100 kg, Costel Dănculea la 73 kg sau Marian Halas la 81 kg. Totul va depinde de rezultatele lor”, a afirmat antrenorul Emil Morar.


Atletism şi polo

Nu numai judoka orădeni nutresc speranţe de accedere la JO 2012. Atleta Cornelia Deiac (CSM CSU Oradea, antrenori Mariana şi Virgil Preda) se află la numai doi cm de îndeplinirea baremului olimpic în proba de săritură în lungime. Un întreg contingent de poloişti orădeni speră de asemenea să nu mai rateze calificarea la JO. Kádár Kálmán, Nicuşor Diaconu, Tiberiu Negrean, Mihnea Chioveanu, Andrei Creţu, Alex Popoviciu (CSM Digi Oradea, antrenor Cornel Gordan) şi Ramiro Georgescu (Szolnok) sunt componenţi ai reprezentativei de polo, care are şanse certe de accedere la Londra 2012.

G.N.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !