Faşie, vicecampion european

Faşie, vicecampion european
SALZBURG – Dan Fâşie, cel mai bun sportiv bihorean al anului 2006, şi-a mai trecut în palmares un succes de marcă. El a devenit recent vicecampion european de tineret (Under 23 ani), categoria 66 kg, la competiţia desfăşurată în oraşul austriac Salzburg.

Judoka orădean a fost aproape de a-şi apăra titlul continental câştigat la ediţia de

anul trecut a CE, dar nu a reuşit să obţină victoria în finală.


Învins în finală


Dan Fâşie a avut un parcurs aproape perfect la Salzburg. Orădeanul i-a învins pe Jaroslaw Stalmacher (Cehia) în turul I, pe Stephan Barjak (Slovacia) în turul II, Ungvári Attila (Ungaria) în sferturile de finală, pe Pawel Zagrodnik (Polonia) în semifinale, trei din aceste victorii fiind obţinute înainte de limită, la ippon. În finală, Dan Fâşie a fost întrecut la un yuko de Tariel Zintiridis (Grecia), dar orădeanul a fost dezanvantajat de arbitraj, având două acţiuni de ippon care nu au fost punctate.
Judoka orădean a avut un sezon extrem de agitat, marcat de intenţia sa de a se transfera la Dinamo Braşov Bucureşti, fără acceptul clubului CSM JC Liberty. Ca urmare, Fâşie a fost suspendat pentru o perioadă de şase luni din toate competiţiile interne şi internaţionale. Aflat la Braşov, el a avut în acea perioadă o pregătire deficitară.

S-a pregătit la Oradea

Din fericire, Fâşie a revenit la Oradea în urmă cu o lună, efectuând pregătirea pentru CE sub comanda antrenorilor de aici. Federaţia i-a ridicat suspendarea pentru competiţiile internaţionale, iar în ceea ce priveşte situaţia sa internă, aceasta urmează să fie rezolvată în curând. La ora actuală, el este legitimat în continuare la CSM JC Liberty. „Performanţa lui Fâşie este remarcabilă, mai ales că el nu s-a pregătit aşa cum trebuie în acest sezon. Se vede însă că perioada de antrenamente de la Oradea i-a folosit, revenind la forma de anul trecut”, ne-a declarat antrenorul orădean Emil Morar.
Alţi doi judoka orădeni participanţi la CE de tineret, Marian Halas (81 kg) şi Daniel Matei (100 kg), au avut evoluţii mulţumitoare, clasându-se pe locurile IX.
Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase