Fast Food-urile demască infractorii

Fast Food-urile demască infractorii
Criminalilor care consumă mâncare de tip fast food li se poate lua urma mai uşor. Cu cât sunt mai sărate alimentele pe care le mănâncă, cu atât mai uşor le este criminaliştilor să identifice amprentele infractorilor.

Noua tehnică de identificare a amprentelor se bazează pe cantitatea de sare pe care criminalii o elimină prin transpiraţie.

Urmele amprentelor pe care criminalii le lasă pe obiectele metalice sunt mult mai vizibile dacă dieta acestora conţine alimente sărate. Doctorul John Bond de la Poliţia din Northhamptonshire, cel care a dezvoltat această metodă, susţine că, în prezent, acesta este folosită pentru patru cazuri. „Deoarece mâncarea semi-preparată conţine o cantitate mare de sare, corpul trebuie să elimine sarea în exces, care iese sub formă de transpiraţie prin porii din degete.” a adăugat acesta, potrivit BBC News. „Cu cât este mai sărată transpiraţia, cu atât este mai vizibilă amprenta.”a mai explicat doctorul.

John Bond, care este şi cercetător la Universitatea din Leicester, a mai spus că noua metodă funcţionează bine numai pe suprafeţe din metal. Dar, poate să rezolve cazurile pe care metoda clasică de indentificare a amprentelor nu le poate rezolva. Noua metodă poate identifica amprente chiar şi de pe obiectele care au fost expuse la temperaturi ridicate. În toate cele patru cazuri în care metoda a fost folosită până acum, amprentele au fost preluate de pe obicte metalice care fuseseră expuse la temperaturi foarte mari. Unul dintre cele patru cazuri este o dublă omucidere. Acesta datează din 1999 şi a fost redeschis, deoarece datorită noii metode de identificare a amprentelor s-au descoperit noi dovezi care ar putea duce la rezolvarea cazului.

Metoda mai poate fi folosită şi în cazul unei explozii provocate de terorişti, pentru a identifica amprentele pe care aceştia le-au lăsat pe rămăşiţele de metale rămase după explozie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase