Fată de 12 ani, băiat peste noapte

Reactualizat la:
Fată de 12 ani, băiat peste noapte
O instanţă din Australia i-a permis unei copile să facă operaţia de schimbare de sex

Un judecător australian a provocat controverse puternice, hotărând că o fetiţă în vârstă de 12 ani poate începe prima fază preparatorie pentru o operaţie de schimbare de sex, informează cotidianul britanic “The Telegraph”.

Fata a început tratamentul intensiv cu hormoni pentru stoparea transformărilor asociate pubertăţii, după ce o instanţă de judecată a acceptat solicitarea mamei care doreşte schimbarea sexului copilului.

Judecătorul australian a acceptat argumentul invocat de mama fetiţei conform căruia este important ca acest tratament hormonal să înceapă cât mai repede, pentru a preveni declanşarea pubertăţii.

Acesta a ţinut cont îndeosebi de voinţa fetiţei, care susţine că se teme să nu ajungă să aibă menstruaţie şi să i se dezvolte sânii. Pentru a fi mai convingătoare în susţinerea cazului ei, fata a ameninţat că, în eventualitatea în care nu i se va permite schimbarea de sex, îşi va face singură rău.

Această fetiţă, originară din statul Victoria, se consideră băiat încă de la vârsta de 4 ani. Familia fetiţei a ajuns cu acest caz în instanţă după ce mai mulţi experţi medicali şi un psihiatru i-au susţinut dorinţa de a apela la o operaţie de schimbare de sex. “În opinia mea, şi conform cu toate probele pe care le-am examinat, acest tratament este în interesul acestui copil”, a declarat judecătorul.

După această primă decizie favorabilă fetiţa trebuie să se adreseze din nou instanţei, pentru a trece în etapa chirurgicală propriu-zisă, când îi va fi extirpat uterul şi se va trece la construirea unui penis. Aceste intervenţii nu sunt posibile conform legislaţiei în vigoare înainte de vârsta de 18 ani.

El e primul băiat care a devenit fată

Încă de la vârsta de 2 ani, Tim, un adolescent german, a crezut că este o fată prinsă într-un trup de băiat. Când a ajuns la 12 ani, criza lui Tim a atins apogeul, el reuşind într-un final să îşi convingă părinţii că trebuie să îndrepte greşeala asta a naturii. Aşa a început tratamentul hormonal. În mai puţin de doi ani Tim a devenit Kim, câştigând astfel şi titlul de cel mai tânăr transsexual din lume.

Click.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !