FC Bihor face 3 milioane euro?

17Comentarii
FC Bihor face 3 milioane euro?
ORADEA – Municipalitatea orădeană a făcut un pas important spre vinderea SC FC Bihor Oradea, finalizând un raport de evaluare care stabileşte valoarea acestuia la aproximativ 3 milioane euro, din care aproximativ două milioane reprezintă valoarea participaţiei Municipiului Oradea în cadrul clubului.

Raportul evaluării făcute de firma brăileană Gestaco-Business Consulting SRL a trecut prin două dintre comisiile Consiliului Local, şi va fi discutată în celelalte la începutul săptămânii, pentru a ajunge în plenul Legislativului joia viitoare.

Baza sportivă
O bună parte din valoarea la care s-a ajuns în urma evaluării o reprezintă baza materială, care este a municipalităţii, şi nu va fi vândută împreună cu echipa, spune Mihai Manea, consilier local al PNL. „Văd că s-a ţinut seama mai mult de baza sportivă, că valoarea jucătorilor nu este aşa de mare. Dacă obţinem 2 milioane de euro eu zic că e bine, având în vedere că investiţiile Primăriei, aşa cum reies din evaluare, sunt de peste 1,7 milioane, în care intră şi cei 800.000 de dolari plătiţi la cumpărarea pachetului de la Vizer”, spune consilierul. Acesta şi-a manifestat, totuşi, speranţa că o potenţială vindere a clubului nu va fi însoţită de o înstrăinare a bazei materiale „pe vreo sută de ani”, precum şi bucuria că, astfel, „vom scăpa de cheltuieli anuale de miliarde”.

Strategie pe 4-5 ani
Exponent al Puterii locale în Legislativ, Mircea Matei este de părere că evaluarea este conformă cu realitatea. „Consider că merită clubul banii ăştia. Când l-am cumpărat, am luat numai partea lui Vizer cu 800.000 dolari, iar între timp Consiliul Local a ajuns să deţină 72% din acţiuni. Evaluarea nu acoperă doar echipa, ci şi tot Centrul de copii şi juniori. Acolo sunt 200 de copii, dacă nimereşti doi buni şi-i vinzi, ţi-ai scos banii. Clubul va fi vândut numai unui investitor care va prezenta un plan managerial pe 4-5 ani. Nu-l vindem doar să scăpăm de echipă”, a precizat pesedistul.
Clubul a fost cumpărat, în 2003, de la omul de afaceri Marius Vizer, iar anul trecut municipalitatea, principalul acţionar, a decis să încerce să-l vândă, după ani de investiţii care nu au readus echipa în Divizia A, unde se afla în momentul achiziţiei.

Nici da, nici ba
În ceea ce priveşte evaluarea, primarul Petru Filip s-a plasat pe o poziţie neutru-politică. „Ar fi o aventură să mă apuc acum să comentez evaluarea. Consiliul Local, în funcţie de argumentele din raport, o va lua în considerare sau va cere o contra-evaluare. Eu n-am citit raportul, cunosc doar valoarea finală. După ce raportul va fi agreat de Consiliul Local, se va vedea care este cuvântul pieţei”, spune şeful Executivului local.

Cristina Ghilea17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor