FC Bihor II se desfiinţează

10Comentarii
FC Bihor II se desfiinţează
Decizia dură a fost luată în şedinţa AGA desfăşurată marţi seara.

Conducerea FC Bihor a decis să renunţe la echipa satelit, iar membrii AGA au aprobat hotărârea. Cauza invocată este criza financiară în care se zbate clubul. Asta deşi costurile legate de deplasările în judeţ şi baremurile de arbitraj nu ar încărca prea mult bugetul FC Bihor. Pierderile pot fi mai însemnate decât iluzoriile câştiguri. În primul rând, juniorii şi tinerii de perspectivă care nu sunt în lotul primei echipe ratează şansa de a evolua într-o competiţie de seniori sau de a juca meci de meci şi a creşte în valoare. Competiţia din Liga 4 putea fi benefică şi în perspectiva găsirii juniorilor pentru campionatul viitor, mai ales că antrenorii şi conducerea se plâng că nu au juniori competitivi. În plus, cei 4-5 jucători care nu prind lotul primei echipe vor avea şansa să aibă jocuri în picioare evoluând la satelit.

În spatele acestei decizii, se ascunde dorinţa conducerii de ai forţa pe foştii campioni naţionali de juniori să accepte împrumutul la alte echipe, iar cei „indezirabili” de la FCB să plece în perspectiva că nu vor mai avea unde să joace.

„Decizie unanimă”

„Dacă jucătorii acceptau diminuarea la jumătate a salariilor nu am fi desfiinţat echipa. Ştiau din ianuarie că dacă nu renunţă la bani nu mai contăm pe ei. Niciunul nu a acceptat. Decizia desfiinţării a fost aprobată de membrii AGA în unanimitate”, a spus Lucian, făcând referire la contingentul de campioni care au salarii lunare de 500 de euro brut. Ca argumente, Lucian a aminitit că FC Bihor II a retrogradat de două ori din Liga a III-a şi că unul dintre părinţi ar fi strigat „în gura mare la club, cu martori, că a adunat bani pentru cumpărarea de jocuri”. „În accepţiunea mea vânzarea şi cumpărarea de meciuri sunt incompatibile cu FC Bihor. În vară voi regândi reînfiinţarea echipei a doua pe alte baze”, a adăugat Lucian.

Problema e că dacă jucătorii nu vor pleca, clubul este obligat să le plătească salariile în continuare şi să le asigure antrenor pentru pregătire. Iar pentru şapte deplasări la Budureasa, Vaşcău, Dobreşti, Ştei, Avram Iancu, Săcueni şi Aleşd, plus tot atâtea baremuri de arbitraj la jocurile de acasă e păcat să desfiinţezi o echipă.

Au bătut liderul din Cluj

 În ciuda deciziei de desfiinţare a echipei, FC Bihor II şi-a continuat ieri programul de meciuri amicale şi a dispus cu 2-1 (1-0) de Unirea Floreşti, liderul Ligii a IV-a Cluj. Golurile orădenilor au fost marcate de Lupaşcu şi Akos. Antrenorul Lucian Ciocan a început meciul cu Paul – Letan, Miheş, Pintea, Achim – Gavrilaş, Dianu, Roghină, Cr. Butuc – Lupaşcu, R. Ardelean. Au mai intrat Creţ – Mihoc, Teşan, Bibarţ, Molnar L., Corpaş, Selegian, Akos şi Chişe.

FC Bihor II mai are programat vineri un meci cu CS Ineu.

Teodor Biris10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor