FC Bihor neprogramat de FRF

30Comentarii
ORADEA – FC Bihor este la un pas de dezastru. Comisia pentru Statutul Jucătorului din cadrul FRF a decis neprogramarea în campionat a patru echipe: FC Bihor, CFR Timişoara, din Liga a II-a, Astra Ploieşti şi Olimpia Satu Mare, din Liga a III-a, „până la achitarea integrală a datoriilor financiare”.

Gruparea orădeană trebuie să-i achite fostului preşedinte Marcel Iancu suma de 32.000 de euro, decizia definitivă fiind dată de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal. În ciuda acţiunilor oficialilor bihoreni de a suspenda această decizie, CSJ a decis neprogramarea FC Bihor începând cu data de 17 aprilie. Dacă nu va fi platită suma respectivă sau nu se va ajunge la un acord cu Marcel Iancu, FCB riscă să nu joace sâmbătă cu Corvinul Hunedoara şi să piardă jocul la „masa verde” cu 0-3.

Alertă la club

Dacă se va întâmpla aşa, aflată la minus 13 în clasamentul adevărului, echipa orădeană ar fi cu un picior în Liga a III-a. „De trei săptămâni am tot încercat să amânăm punerea în execuţie a deciziei definitive. Dacă până vineri la ora 13 nu plătim suma de 32.000 de euro lui Marcel Iancu nu vom fi programaţi cu Corvinul. Hotărârea vine cum nu se poate mai prost, pentru că săptămâna viitoare este etapă intermediară, iar dacă nu plătim, la două neprogramări vom fi excluşi din campionat. Este păcat că nu putem merge înainte. Când spunem că suntem bine, apare o problemă din trecut care ne trage înapoi. Avem obligaţia morală să rezolvăm problema, indiferent prin ce soluţii şi mijloace, pentru a nu risca viitorul clubului”, a precizat preşedintele Toth Ardelean Alexandru. Cum în contul clubului nu sunt bani, diriguitorii clubului, dar şi reprezentanţii acţionarilor trebuie să găsească rapid soluţiile pentru ca FC Bihor să nu dispară.

„Nu am nici o vină”

Fostul preşedinte Marcel Iancu a fost ieri la Oradea pentru prima înfrăţişare la Tribunal în acţiunea iniţiată de FC Bihor. „M-au chemat şi în instanţa civilă dorind să fie declarat nul contractul din 2005 care a fost semnat de vicepreşedintele Sandor Ludovic. E o aberaţie cererea lor, şi văd că nu se potolesc. Prin acţiunea lor încalcă flagrant regulile UEFA ŞI FIFA şi pot fi excluşi pentru implicarea instanţelor civile în sport”, a precizat Iancu, care a solicitat o amânare.

Legat de decizia de neprogramare, fostul preşedinte susţine că nu are nici o vină.

„În momentul când membrii AGA, în frunte cu Matei şi Delorean, aprobaţi de Kiss Alexandru, preşedintele Consiliului Judeţean, mi-au reziliat unilateral contractul de muncă, au fost conştienţi că urmează un litigiu. Nu am nici o vină pentru ceea ce se întâmplă acum. Şi aşa s-a judecat un an şi patru luni, perioadă în care am fost blocat, iar familia mea a avut de suferit. Timpul a dovedit că mutarea lor a fost greşită. Celor care m-au demis ar trebui să li se impute suma respectivă. Am susţinut acest proces pentru onoarea mea şi pentru a demonstra că nu am nici o vină”, a precizat Iancu.

Teodor Biris30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor