FC Bihor nu merita mai mult

FC Bihor nu merita mai mult
Echipa oradeana a jucat modest si a obtinut doar un punct, care nu o ajuta prea mult. FC Bihor ramâne fara victorie la Satu Mare si dupa întâlnirea de sâmbata. Pentru oradeni, Olimpia este o nuca tare, indiferent de pozitia din clasament.

n aceste conditii, prestatia echipei noastre ne face sa ne estompam optimismul instaurat dupa reconfortanta victorie cu Gaz Metan Medias. Trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca FC Bihor este în acest moment doar o echipa de pluton. Jucatorii ne fac tot timpul sa ne punem întrebarea referitoare la valoarea lor reala. Cea din partida cu Gaz Metan, sau cea din jocul cu Olimpia? La o conferinta de presa, Ion Marin spunea ca valoarea unor jucatori sau a unei echipe se probeaza prin continuitate în rezultate.

Din pacate, la FC Bihor nu este vorba de asa ceva. Indiferent de numele antrenorului, în ultimii trei-patru ani fotbalistii oradeni au alternat evolutiile bune cu cele slabe, iar rezultatele au fost contradictorii. La Satu Mare, bihorenii erau datori sa arate ca succesul din etapa trecuta nu a fost doar un accident fericit. Sa schimbe traditia nefasta a ultimilor patru-cinci ani, în care Oradea nu a reusit sa învinga la Satu Mare. Nu a fost asa, pentru ca echipa a jucat modest în fata unei echipe cu foamea-n gât, care se afunda tot mai mult o data cu trecerea etapelor.


Apatici în ofensiva


Cu toate acestea, satmarenii au trecut primii pe lânga deschiderea scorului în minutul 6, când Vâtca a respins cu bratul sutul lui Tempfli. Dupa primul sfert de ora, oradenii au început sa domine usor si au aparut periculos la poarta lui Irimia. În minutul 31 Sfârlea a centrat, dar Mihut a ajuns mai târziu la întâlnirea cu mingea. Opt minute mai târziu, Lungan a centrat ideal si Stan a reluat mingea cu capul de la sapte metri, putin pe lânga. Cu Gaz Metan a marcat, de data aceasta a ratat.

Repriza s-a încheiat cu sutul lui Sfârlea de la 22 de metri, respins în corner de Irimia. La reluare, Dragomir a ratat incredibil sutând peste poarta de la 11 metri (55), iar dupa cinci minute l-a imitat Stan, care a reluat din întoarcere pe lânga vinclu. În ultimele 20 de minute FC Bihor a beneficiat de superioritate numerica, dar degeaba. Atacul a fost lipsit de inspiratie, negasind antidotul pentru a depasi o aparare bine organizata de Oros si Iodi.

Singurul care le-a mai dat emotii gazdelor a fost Sfârlea, al carui sut de la 16 metri a fost prins cu greutate de Irimia. Fluierul de final al arbitrului Serea a consfintit ratarea unei noi oportunitati de catre FC Bihor, dupa un meci încheiat cu un scor echitabil. Urmeaza înca doua deplasari grele pentru FC Bihorul actual la Resita si Dej, si nu putem sa nu ne gândim cu teama ca în afara liderului, oradenii au luat puncte doar de la ultimele patru clasate.

CASETA TEHNICA

Olimpia Satu Mare – FC Bihor 0-0
Stadion Olimpia. Teren: bun. Spectatori: 500
Olimpia: Irimia – Raileanu, Oros, Iodi, Batin – Fl. Bud, Dragomir, Tempfli, Neacsa (’64 M. Rus) – Cuciula (’78 Al. Pop), Mihovici (’54 Petcut). Antrenor: Mircea Bolba
FC Bihor: Vâtca – Fl. Lazar, Cr. Munteanu, Luput – Mihut (’73 Lupascu), Gr. Tudor, Sfârlea, Fl. Neaga (’88 Fele), Lungan – Gado, D. Stan (’85 Lukacs)
Antrenor: Ion Marin
Remarcatii meciului: Oros, Iodi / Sfârlea
Cartonase galbene: Cuciula ’73 / Gado ’24, Mihut ’37, Lungan ’66
Cartonase rosii: Petcut ’70 / –
Arbitri: Ionica Serea – Daniel Dumitriu, Lucian Sârbu (toti din Focsani). Observatori FRF: Cornel Dan (Zalau), Grigore Macavei (Deva)

Teodor Biris