„FC Bihor nu va retrograda”

7Comentarii
„FC Bihor nu va retrograda”
ORADEA – Consilierul tehnic Viorel Abrudan a explicat de ce a decis să renunţe la jucătorii puşi pe lista de transferări. Acesta este convins că FC Bihor se va salva de la retrogradarea în Liga a III-a.

„Au avut valoare de locul 14. Cine i-a oprit să câştige meciurile? Ei au jucat pe teren, nu altcineva. În plus, la Miculescu şi Grigorie Tudor s-a pus în balanţă şi criteriul vârstei. Voiculeţ nu a dat randamentul scontat, probabil lui nu-i place la Oradea. Szeles este mai mult jucător de „5X5”, Lupaşcu îşi încheie contractul, iar Fele şi Dobre au solicitat să plece.

În continuare vom da posibilitatea unor tineri de-ai noştri să se afirme. Trebuie să avem curaj să-i aruncăm în luptă şi pe copiii noştri, pentru că avem juniori talentaţi la Centrul de Copii şi Juniori”, spune Abrudan. Antrenorul a mai afirmat că noua echipă se va construi în jurul unor jucători care au acumulat experienţă precum Lupuţ, Foro, Oros, Pătraşcu, Iacob, Bar şi Achim.

Miza pe tineret

După cele patru jocuri de verificare disputate de FC Bihor, Abrudan a tras primele concluzii. „Nu le-am organizat neapărat să câştigăm, ci să-i vedem la lucru pe unii jucători, dacă pot face faţă la un anumit nivel. De aceea i-am forţat să joace din două în două zile. Am decis să renunţăm la Vaţlavic, Macai, Karda, Mangra şi Cobârzan, recomandându-le să-şi caute echipe unde să joace.

Mi-au plăcut Magda şi Balea, care au jucat în tur la echipele-satelit, şi acest lucru se vede, pentru că au progresat. Pot să-i remarc şi pe juniorii Ban şi Mişuriak, care alături de Lobonţ, Andor şi Vlad Indrieş pot fi în viitor jucători la prima echipă”, explică consilierul tehnic. Abrudan a mai precizat că este interesat de transferul lui Codoban şi Letan, care în tur au evoluat la Lotus Felix. La aceştia se vor adăuga şi „trei jucători experimentaţi aduşi pe posturile deficitare”.

Cu echipa în reconstrucţie, pe locul 14 şi cu un pasiv de minus nouă în clasamentul adevărului, Viorel Abrudan este convins că FC Bihor nu va retrograda. „Nu îmi este teamă de retrogradare şi mai spun încă o dată că FC Bihor nu va retrograda. Echipa asta va arăta altfel în retur, după pregătirea de iarnă, chiar dacă nu mai transferăm pe nimeni”, a încheiat pe un ton optimist Viorel Abrudan.

Altfel, marti de la ora 11, pe Stadionul Municipal, FC Bihor întâlneşte Luceafărul Oradea.

Teodor Biris7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor