FC Bihor si Liberty si-au premiat performerii

FC Bihor si Liberty si-au premiat performerii
Toată “floarea cea vestită” în materie de fotbal şi judo s-a strâns sâmbătă seară în sala mare a Primăriei Oradea, la un dineu festiv organizat cu ocazia încheierii anului competiţional, de FC Bihor, Judo Club Liberty şi Clubul Sportiv Municipal Oradea.


Eveniment cu ştaif

De-a lungul anilor, dineul a devenit o tradiţie pentru Liberty, însă a fost primul an în care s-au implicat şi autorităţile locale, prin parteneriatul cu Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, singurul care a reuşit să ducă FC Bihor în divizia A.

Evenimentul a fost unul cu ştaif, inclusiv prin decor. Discursurile s-au ţinut în faţa unui panou purtând culorile clubului şi siglele organizatorilor, iar pe un ecran au rulat, la un moment dat, spoturi publicitare cu momente cheie din competiţiile FC Bihor şi Judo Club Liberty.

După ce în cursul după amiezii au ridicat publicul în picioare în partida cu Gaz Metan CFR Craiova, câştigată cu 3-1, sâmbătă seară, jucătorii FC Bihor s-au remarcat prin eleganţă, traşi la costum şi cravată albastră, si purtând toţi aceeaşi culoare.


Gânduri de bine…

Startul la discursuri l-a dat primarul Ilie Bolojan, cunoscut pentru atitudinea rezervată faţă de fotbalul bihorean datorită experienţelor anilor precedenţi. El a afirmat că are “încredere maximă” şi “un devotament” faţă de activitatea de judo din Oradea, care până acum şi-a demonstrat calităţile, şi a recunoscut schimbarea în bine a echipei fanion a judeţului la fotbal. Edilul a precizat că îşi doreşte foarte mult ca FC Bihor să promoveze în Divizia A, chiar dacă acest fapt ar obliga, în acelaşi timp, autorităţile locale la un efort financiar suplimentar.

Un moment inedit al serii a fost o transmisiune web, în care finanţatorul Marius Vizer, care nu a putut veni la Oradea, a mulţumit Primăriei şi Consiliului Judeţean pentru sprijin, dorindu-le sportivilor mai multă performanţă şi un an nou fericit, cu rezultate.

La rândul său, vicepreşedintele CJ Dumitru Voloşeniuc a promis că, având în vedere rezultatele bune ale echipei, anul următor va face tot ce-i stă în putinţă pentru a aloca fonduri mult mai serioase pentru dezvoltarea ei.


Premianţii

În cadrul dineului de sâmbătă, organizatorii au premiat atât reprezentanţii autorităţilor locale, cât şi sportivii cu merite deosebite. În prima parte, preşedintele FC Bihor, Ioan Lucian, le-a înmânat plachete de excelenţă reprezentanţilor Primăriei orădene, ai Consiliului Judetean şi ai Centrului de Fotbal Liberty. A fost momentul în care primarul Bolojan a ţinut să sublinieze că de fapt meritele nu sunt ale lui, “ci ale comunităţii, care finanţează activitatea clubului”.

Tot plachete de excelenţă au primit, din partea preşedintelui CSM Florin Birta, judocanii Dan Fâşie, Daniel Matei, Larisa Florian, Lorena Podelenczki, Ciprian Fleisz, care au strâns rezultate bune pe parcursul acestui an, dar şi antrenorul coreean Han Chang Hi, pentru contribuţia adusă în judoul orădean.

Nu în ultimul rând, trei dintre fotbaliştii FC Bihor au primit distincţii de la primarul Ilie Bolojan şi de la fostul selecţioner Emerich Jenei. Este vorba despre atacanţii Adrian Mărkuş şi Andrei Florean, care s-au evidenţiat atât în campionatul FC Bihor cât şi în meciurile jucate în naţionala Under 19 a României, dar şi fundaşul Dumitru Muscă, căpitanul echipei fanion.

Un premiu cu totul aparte l-a primit primarul Ilie Bolojan, de la directorul de marketing al FC Bihor, Andrei Bondor: o minge, cu semnăturile tuturor jucătorilor pe ea.

La mai mare!

În încheiere, preşedintele FC Bihor, Ioan Lucian, s-a declarat mulţumit de rezultatele echipei orădene, felicitându-i pe jucători mai ales pentru rezultatele din meciul cu Craiova şi punctând evoluţia echipei orădene de când a fost preluată de Marius Vizer: “În iarnă, am alcătuit o echipă de oameni sufletişti, iar în vară, alături de sufletişti, a venit o echipă de profesionişti”, a zis Lucian.

“Am avut în sfârşit o toamnă în care nu am mai avut gândul – înainte de meci – că vom fi ciuca bătăilor şi că vom pierde ruşinos. Actuala echipă este cea mai tânără pe care a avut-o FC Bihor şi poate cea mai tânără echipă din serie”, a mai spus Lucian.

Seria discursurilor a fost încheiată de fostul selecţioner al României Emerich Jenei, care le-a urat jucătorilor să ajungă în Divizia A şi i-a încurajat, îndemnându-i să persevereze şi să asculte de stafful tehnic. “Să nu vă pierdeţi plăcerea de-a intra în teren şi de a juca cu zâmbetul pe buze. Oradea are nevoie de o echipă de divizie naţională”, le-a urat Jenei.

După fotografiile de grup, invitaţii au ciocnit şampanie şi au gustat din bucatele special aduse pentru ei.


Mai aproape de orădeni

Evenimentul de sâmbătă face parte dintr-un lanţ de activităţi menite să aducă fotbalului bihorean o imagine nouă şi să se apropie de fani, ceea ce s-a văzut, de altfel, de când a preluat Marius Vizer echipa, atât prin evenimentele si materialele promoţionale ale clubului, cât şi prin atitudinea staff-ului tehnic si cea a jucătorilor.

Pentru că noul slogan al clubului este “FC Bihor, mai mult decât fotbal”, FC Bihor va continua în zilele următoare procesul de integrare în viaţa comunităţii orădene, prin faptul că luni la Sâniob, de Moş Nicolae jucătorii vor duce cadouri orfelinatului de acolo, iar joi,de  la ora 18, în Lotus Center va avea loc o întâlnire cu suporterii bihoreni, “La o cafea cu FC Bihor”

www.fc-bihor.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !