FC Bihor somat sa plateasca

FC Bihor somat sa plateasca
Litigiile în care este implicat clubul oradean au fost judecate marti de comisiile Federatiei Române de Fotbal, FCB fiind reprezentat de juristul Sorin Husasan.

În urma sedintei pentru statutul jucatorului, Octavian Traistaru, Andrei Berde si Madalin Popa au devenit jucatori liberi de contract.
Altfel, clubul oradean se obliga sa plateasca în 30 de zile drepturile financiare catre fostii antrenori Alin Artimon si Roberto Ivan, stabilite în momentul rezilierii contractelor. Artimon ar avea de primit circa 11.000 euro, iar Ivan vreo 7.000 euro.


FC Bihor trebuie sa-i achite si fostului presedinte Marcel Iancu salariile pe lunile august si septembrie, suma ridicându-se la 6.400 de euro. „Federatia a facut dreptate”, s-a marginit sa declare Marcel Iancu. În urma acestor litigii, FC Bihor a iesit în pierdere, urmând sa achite circa 24.400 de euro.


Antrenament pe zapada


Accidentarile au subtiat serios lotul FC Bihor cu o etapa înaintea finalului de campionat. La sedinta de pregatire de ieri au participat doar 16 jucatori, la care s-au adaugat Ion Dumitra si Ciprian Dianu, ex-oradeni care au permisiunea lui Ion Marin de a se antrena cu echipa. Au absentat motivat Sabou, Gongolea si Lukacs, care vor juca astazi în meciul din Divizia D FC Bihor II – Romtrans Oradea, de la ora 14, pe terenul Motorul.

Din cauza faptului ca ninsoarea cazuta a acoperit terenul central cu zapada, antrenamentul a fost mutat pe terenul cu zgura. În acest timp, angajatii stadionului au facut eforturi pentru a evacua zapada, astfel încât suprafata de jos sa se prezinte în conditii optime la derby-ul cu U Cluj.


„Avem solutii”


Date fiind problemele din linia de mijloc, unde Sfârlea este suspendat, Tudor este accidentat, iar Achim incert, a fost convocat Sorin Bugiu (FC Bihor II).
În ciuda indisponibilitatilor intervenite, Ion Marin spune ca FC Bihor poate alcatui o echipa care sa învinga sâmbata. „Avem solutii. Probabil va fi un meci foarte tacticizat, care va depinde mult de starea terenului.

Fiind echipa gazda, vom fi nevoiti sa construim si sa gasim solutii pentru a depasi apararea adversa. Daca va fi unul desfundat, totul se va reduce la o lupta deosebita, si cel mai rezistent va câstiga”, spune Marin.

Teodor Biris