FC Bihor va juca în Liga a III-a

Preşedintele şi vicepreşedintele şi-au depus demisiile, iar jucătorii sunt liberi să plece.

Bomba a explodat luni dimineaţa la FC Bihor când, în conferinţa de presă, preşedintele demisionar al clubului a făcut anunţul: „Decizia Consiliului Local şi a Consiliului Judeţean este să înscrie echipa FC Bihor în Divizia C (n.r. – Liga a III-a)”, a spus Gheorghe Alexandrescu, care împreună cu fiul său şi-au depus luni demisiile din funcţiile de preşedinte, respectiv vicepreşedinte.

Ceea ce nu au reuşit adversarii pe teren au putut Ilie Bolojan şi Radu Ţârle, „capii”celor două instituţii hotărând retrogradarea din birouri a unui club de tradiţie al fotbalului românesc. Bolojan şi Ţârle nu au fost impresionaţi nici de planul de reducere a cheltuielilor prezentat de Gheorghe Alexandrescu: 15 jucători şi-au dat acordul să renunţe la sume lunare între 10-18% până în iarnă, cu menţiunea ca prima pentru punct să fie de 600 lei, aşa cum s-au înţeles iniţial; preşedintele Gheorghe Alexandrescu şi vicepreşedintele Adrian Alexandrescu ar fi renunţat la salarii până în decembrie, iar sumele rezultate să fie vărsate în contul datoriilor la bugetul de stat. Ar fi rezultat o economie pentru acest tur de 25.905 euro.

Nu rezolvă nimic

Prin înscrierea echipei în Liga a III-a, practic finanţatorii nu fac economii importante. Datoriile FC Bihor rămân în cuantum de 1.953.299 lei, dintre care circa 1.100.000 lei către bugetul de stat, obligaţii vechi de şase ani care au tot crescut şi au adus clubul în situaţia de a avea conturile blocate la nouă bănci. În plus, jucătorii au contracte ferme cu clubul şi pot rămâne să-şi primească salariile chiar şi în Liga a III-a. Potrivit conducătorilor, oferta finanţatorilor e ca jucătorii, dacă doresc să joace la FC Bihor în Liga a III-a, trebuie să accepte diminuarea contractelor cu 30% şi stabilirea unei alte grile de premiere.

Dacă nu, sunt liberi să plece liberi. „Pe perioada perioadei de preaviz refuzăm să semnăm rezilieri de contracte, în afara celor şase jucători aduşi de noi. Pentru restul fotbaliştilor să desemneze AGA o persoană cu drept de semnătură”, a precizat Alexandrescu senior. Preşedintele demisionar a precizat că a trimis la Federaţia Română de Fotbal o hârtie prin care înştiinţează Departamentul Competiţii de înscrierea în Liga a III-a, cu menţiunea că decizia finală va fi luată după Adunarea Generală a Acţionarilor a CS FC Bihor, programată marţi dimineaţa, la ora 8.

Teodor Biriş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !