FC CIP respectată de UEFA

FC CIP respectată de UEFA

Deva – Campioana României la futsal, FC CIP Deva, prima echipă din ţară care a trecut pragul turului preliminar al UEFA Futsal CUP, are deja o carte de vizită cu care a câştigat respectul UEFA. Ca dovadă, sub pretextul analizării echipelor din grupele de elită ale UEFA Futsal CUP, site-ul oficial al UEFA, www.uefa.com, a publicat, marţi, un amplu şi onorant articol despre FC CIP Deva.

Intenţii europene
Intitulat „Deva stating European intentions” (Deva îşi declară intenţiile europene”), articolul face o prezentare laudativă şi destul de bine documentată a clubului devean. Se vorbeşte despre ambiţia, seriozitatea şi investiţiile celor de la FC CIP care încă de la înfiinţarea clubului au urmărit să facă performanţă.

„Deva are ambiţia de a reuşi încă de la înfiinţare. În cele trei ediţii ale campionatului din România, devenii au fost de două ori pe locul secund, iar în sezonul 2005-2006, după ce au investit în jucători, au luat titlul şi şi-au câştigat dreptul de a juca în cupele europene”, scrie uefa.com.

În continuare, articolul arată că jucătorii de la FC CIP domină lotul naţionalei, şase dintre cei 12 tricolori provenind de la FC CIP Deva. „Lupu (căpitan), Juverdean (portar), Matei, Molomfăleanu, Gherman şi Dobre sunt oameni de bază la naţională, iar Al- Ioani şi Măgureanu au fost şi ei în lot şi pot reveni oricând”, scrie uefa.com.

Apoi, este analizată situaţia băncii tehnice, spunându-se că FC CIP şi-a permis să aibă un antrenor portughez, pe Artur Melo. „El a plecat însă înainde de debutul european al devenilor şi a fost înlocuit de secundul Karoly Gaşpari”, scrie uefa.com.

Pe final, uefa.com prezintă rezultatele FC CIP din grupa preliminară care s-a jucat la Deva şi anunţă că devenii, care domină campionatul intern, vor avea de trecut o provocare şi mai dificilă în grupa de la Moscova, din care mai fac parte campioanele din Rusia, Ucraina şi Portugalia.


Onoare şi obligaţii
Paul Grecu, vicepreşedintele FC CIP, s-a arătat încântat de laudele primite de club de la UEFA. „Articolul ne onorează pentru că demonstrează că am ajuns în elita futsalului european, dar ne şi obligă să facem o figură frumoasă în grupa de elită. Chiar dacă suntem cotaţi cu ultima şansă sper totuşi să jucăm bine şi să demonstrăm că avem valoare”, comenta oficialul devean.

Ciprian Marinuţ0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase