FCB a rămas fără conducere

9Comentarii
Gheorghe Alexandrescu a  făcut tot posibilul să mişte lucrurile
Gheorghe Alexandrescu a făcut tot posibilul să mişte lucrurile
Gheorghe şi Adrian Alexandrescu şi-au luat la revedere de la jucători şi antrenori.

Preşedintele Gheorghe Alexandrescu şi vicepreşedintele Adrian Alexandrescu şi-au consumat marti ultima zi de lucru la conducerea FC Bihor. După ce în şedinţa membrilor AGA, desfăşurată ieri dimineaţa, i s-a confirmat oficial că finanţatorii FC Bihor, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, nu pot acoperi datoriile clubului de circa 20 miliarde de lei vechi şi restul de buget de 13 miliarde până la finalul turului,  cei doi oficiali au anunţat că demisiile anunţate încă din 10 august rămân în vigoare. „Mi-am făcut bagajele. Mi s-a confirmat ofical de către domnul Florin Birta că în afara celor 5 miliarde lei vechi, aprobaţi, Consiliul Local nu mai poate aloca alţi bani. Consiliul Judeţean nu mai dă nici un ban, astfel că restanţele la buget nu pot fi plătite, plus că funcţionarea clubului până la finalul turului ar mai fi implicat 13 miliarde. Fiind vorba de echipa mare, echipa a doua şi grupele de juniori, în totat 306 persoane. De mâine nu ştiu ce va fi. Prezenţa mea la club nu rezolvă problemele”, a explicat Alexandrescu senior.

Avertisment

Preşedintele demisonar are şi regrete, după cele două luni şi jumătate petrecute în fruntea FC Bihor. „Regret că nu am avut condiţiile minime necesare să-mi continui munca. Păcat! Se putea face treabă bună. Ce se întâmpla dacă şi eu mă complăceam ca şi predecesorii mei să neglijez acest lucru important: situaţia financiară dezastruoasă. Lăsăm echipa pe locul 6, au debutat câţiva tineri precum Molnar, Florin Pop sau Remus Andor, iar alţii au început să joace mai des ca Ban, Balla sau Teşan”, spune Alexandrescu. Ex-preşedintele avertizează că dacă nu se vor găsi banii pentru funcţionarea clubului există riscul real „ca FC Bihor să se retragă din campionat” înainte de terminarea turului. Pentru a nu exista disfuncţionalităţi în cadrul clubului, Alexandrescu s-a ocupat şi a asigurat următoarele deplasări ale FC Bihor, la Târgu Mureş şi Otopeni. Fotbaliştii sunt cu drepturile financiare la zi, iar sponsorizarea obţinută de la Nicolae Bara, fostul finanţator al echipei UTA a fost utilizată la suplimentarea primelor de joc, cunoscut fiind faptul că orădenii au prime de joc de nivelul unei echipe cu pretenţii din Liga a III-a.

Ce urmează?

Membrii AGA au sperat până în ultimul moment ca Gheorghe Alexandrescu să se răzgândească şi să-şi continue munca începută pe 29 iunie. Astfel nu se explică faptul că din 10 august, când demisiile celor doi conducători au fost depuse, membrii AGA sau capii celor două instituţii care finanţează clubul nu au luat în calcul o altă variantă. Mai mult, Gheorghe Alexandrescu a solicitat ca AGA să desemneze o persoană cu drept de semnătură care să preia atribuţiile funcţiei de preşedinte. Aceştia nu au luat ieri o decizie în acest sens, deşi nu e bine să existe un vid de putere la club. „Este o situaţie interesantă. Nu ştiu nimic, nu s-a decis cine va prelua funcţia. Trebuie să luăm o decizie cât mai repede”, ne-a declarat Florin Birta, membru AGA.

Teodor Biris9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor