FCB, datorii de 20 de miliarde

20Comentarii
FCB, datorii de 20 de miliarde
ORADEA – Preşedintele FC Bihor, Gheorghe Alexandrescu, a făcut joi publice datoriile pe care le are clubul. „Aşa cum am spus, am solicitat serviciului contabilitate să-mi prezinte cu exactitate suma totală a datoriilor clubului.

Acum sunt în măsură să le pot comunica. Datoria totală se ridică la 1.953.299 lei, din care 1.106.556 lei la bugetul de stat, iar 432.984 lei la diferiţi furnizori. De asemenea, mai există datorii la buget în valoare de 63.759 lei pentru salariile neachitate ale jucătorilor care au părăsit clubul.

Din totalul restanţelor către stat, jumătate, adică 573.017 lei reprezintă penalităţi, pentru că aceste datorii sunt vechi, începând din anul 2004. Am comunicat aceste sume către AGA, de asemenea, am trimis adrese către Consiliul Local şi cel Judeţean, primarului şi preşedintelui CJ Bihor”, a declarat Gheorghe Alexandrescu. Oficialul FC Bihor a prezentat totodată suma necesară pentru bugetul clubului în turul campionatului, în valoare de 2.073.346 lei.


Varianta Ligii a III-a

„Aştept un răspuns oficial din partea finanţatorilor clubului până la data de 7 august. Ar trebui să se asigure în paralel sumele lunare pentru bugetul echipei şi în acelaşi timp să se rezolve problema datoriilor. Sigur, ideal ar fi ca aceste datorii să fie plătite, dar există şi varianta reeşalonării plăţilor.

Dacă până la 7 august nu se va găsi o soluţie pentru redresarea situaţiei, eu îmi voi prezenta demisia. Să nu se înţeleagă că finanţatorii clubului ar fi rău intenţionaţi, departe de mine aceste gânduri. Atât oraşul cât şi judeţul se confruntă cu grave probleme financiare, suntem în situaţie de criză. Cred de altfel că aproape toate cluburile din seria noastră, din întreaga ţară, sunt la fel”, a afirmat Alexandrescu.

Preşedintele FC Bihor a iterat şi o ultimă soluţie, a disperării. „Dacă nu se rezolvă nimic, există şi varianta renunţării la înscrierea în Liga a doua. Putem să jucăm un sezon în Liga a III-a doar cu jucători locali şi să promovăm înapoi. În acest caz, am avea nevoie de un buget mult mai mic. Să vedem ce se va decide. Acum, mingea este la cei doi finanţatori, Consiliul Local şi cel Judeţean”, a conchis Gheorghe Alexandrescu.

Gavril Nuţiu20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor