Febra i-a cuprins pe bihoreni

Lucia Mihalache
Lucia Mihalache
ORADEA – Intensitatea Sărbătorii Crăciunului a fost resimţită anul acesta în special de farmacişti. Cum cabinetele medicilor de familie au fost închise, cea mai bună alternativă pentru a scăpa de o viroză respiratorie a fost fuga la cea mai apropiată farmacie.

„Zilele acestea a fost o adevărată nebunie. S-au cumpărat foarte multe antigripale, iar tot siropul ne-a trecut din stoc. În nici un an nu am păţit aşa ceva de Crăciun”, spune o angajată a unei farmacii situate în centrul oraşului. Acelaşi lucru îl susţine şi o farmacistă din Tinca. „Duminică am avut foarte mulţi clienţi. Majoritatea doreau antigripale. Mai rar am văzut aşa ceva”, afirmă farmacista Laura I.

Solicitări numeroase
Echipajele mobile ale Serviciului de Ambulanţă Bihor s-au aflat săptămâna trecută în foc continuu. Faţă de săptămâna precedentă, numărul cazurilor de infecţii respiratorii s-a dublat, la fel ca şi cele de pneumonii şi bronşite. De vineri până marţi s-au înregistrat 74 de cazuri de stări febrile, 31 cazuri de dispnee, 19 come, 21 de lipotimii şi spasmofilii.

Spitalele, asaltate
Starea febrilă a populaţiei s-a simţit la fel de intens şi la spitalele orădene. Potrivit spuselor dr. Lucia Mihalache, medic primar la Spitalul de Boli Infecţioase din Oradea, în acest weekend numărul internărilor a crescut foarte mult, saloanele fiind ocupate la capacitate maximă. „Cum medicii de familie au avut cabinetele închise, bolnavii au venit la noi. De aici a rezultat această aglomeraţie neobişnuită. Oricum, faţă de anii trecuţi, numărul cazurilor de pneumonii şi alte infecţii virale a fost foarte mare”, susţine dr. Mihalache.
Dacă Spitalul de Boli Infecţioase a fost invadat de pacienţi de vârsta a treia, la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Curteanu Gavril” din Oradea medicii au avut de furcă cu sute de micuţi.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase